Lucica Pitulice preia funcția de Chief Financial Officer al ING Bank România, începând cu 1 aprilie 2022, după ce fostul CFO, Serge Offers, a preluat funcția de Head of Business Banking în cadrul băncii, la 1 februarie.

„Cu determinarea, puterea sa de muncă și bogata experiență, sunt încrezătoare că Lucica va fi un contribuitor important la succesul echipei noastre și la consolidarea pe mai departe a departamentului Finance, care are un rol esențial, nu doar în activitatea noastră de zi cu zi, dar și în procesul de transformare pe care îl parcurgem”, a spus Mihaela Bîtu, CEO ING Bank România.

Cu peste 20 de ani de experiență în industria bancară, Lucica s-a alăturat echipei băncii în urmă cu 2 ani. În ultimul rol de CFO deținut la Patria Bank, Lucica a făcut parte din Executive Board și a coordonat zonele de Finance, Treasury & ALM și Capital Markets & Investors Relationship, concentrându-se pe organizarea funcției de Finance în urma finalizării unei fuziuni.

Experiența anterioară include rolul de CFO al ABN AMRO / RBS Bank, Country CFO la Bancpost, Management Consultant la KPMG, Finance Executive Director la Banca Românească, precum și Financial Controller la Chase Manhattan Bank (sucursala București) si senior auditor la Deloitte.

În ultimii 2 ani, de când ocupă poziția de Head of Reporting & Control în echipa ING România, Lucica a contribuit semnificativ la consolidarea echipei de profesioniști din cadrul Diviziei Financiare și redefinirea standardelor la care departamentul oferă informații și consultanță către alte departamente.

„O misiune a mandatului meu va fi implementarea programului ambițios de digitalizare în cadrul funcției financiare, program început în perioada anterioara. Atingerea acestui obiectiv va permite echipei de profesioniști din cadrul Diviziei Financiare să fie implicată preponderent în activități cu plus valoare pentru organizație. Mai exact, știind faptul că «azi» devine repede «ieri», accesul facil la un volum mare de date bine structurate creează premisele susținerii unui proces decizional și de raportare financiară optim”, a menționat și Lucica Pitulice, CFO ING Bank România.