Kostas Fiakas, Chief Strategy Officer în cadrul Inform Lykos, a fost prezent în cadrul Future Banking Summit și a explicat cum se vede transformarea digitală în sectorul financiar și nu numai. 

Oficialul Inform Lykos a spus că, deși sunt condiții variate care afectează piața (inflația, războiul, creșterea prețurilor la utilități), este foarte important pentru orice organizație să ducă mai departe investițiile, iar transformarea digitală este un factor esențial pentru creștere.

„Există o tendință de a se trece de la sucursale fizice la cele digitale, printr-o mai mare importanță acordată online banking-ului, care oferă ușurință și rapiditate pentru utilizator.”

Contextul economic nu va încetini investițiile în zona de transformare digitală, ci doar le va concentra către anumite zone, cum ar fi cele dedicate big data sau raportare și analiză.

Reprezentantul Inform Lykos a subliniat că tehnologiile noi sunt din ce în ce mai dorite de companii, nu doar din sectorul financiar, tocmai pentru că ajută la o dezvoltare accelerată. Vom asista la integrarea inteligenței artificiale, la RPA (robotic process automation).  

„Consider că sistemul financiar va investi anul viitor în omnichannel pentru a comunica mai bine cu utilizatorul. Soluțiile digitale end to end vor fi tot mai cerute de instituțiile financiare pentru că ajută foarte mult la transformarea digitală.”

+

Future Banking Summit este un eveniment organizat de futurebanking.ro și este susținut de: Mastercard, UniCredit Bank, ING Bank România, Raiffeisen Bank, Infocert, FintechOS, Inform Lykos, iFactor, AriadNext, Namirial, Filip&Company, BCR, First Bank, Citi Romania, enfineo, Oney Romania, Mokka, Credex, Certsign, Salarium, ProCredit Bank, Autonom și Magnolia.ro. Partener instituțional: Asociația Română de Fintech (RoFin.tech).

Vezi aici prezentările susținute de unii dintre vorbitorii de la Future Banking Summit.

Foto: Ovidiu Udrescu