Tehnologia este ceea ce ne ajută să ne dezvoltăm în acest moment, indiferent de domeniu, pentru că aduce progres. Este opinia lui Kostas Fiakas, Chief Strategy Officer la Inform Lykos, pe care a prezentat-o la dezbaterea despre cum arată viitorul din perspectiva transformărilor digitale de la Future Banking Summit.

„Vedem și noi această tendință a băncilor tradiționale de a se îndrepta spre digitalizare. Vedem fintech-uri și neobănci care investesc foarte mult în tehnologie și încep să obțină cote importante de piață. Este un semn pentru ca toată lumea să investească în tehnologie.”

Kostas a mai spus că ceea ce observă acum este folosirea embedded finance, pentru că introduce noi oportunități și sinergii pentru actorii implicați.

„Uneori reglementările pot fi un obstacol pe termen scurt sau pot fi o oportunitate pentru a implementa tehnologii noi și pentru a face lucrurile mult mai eficient. Noi oferim toate serviciile de încredere pentru sistemul financiar, de la digital onboarding la semnătură electronică, la automatizare și RPA.”

Când vine despre automatizare, Kostas a precizat că, deși multe organizații au adoptat acest proces, încă îl folosesc insular, doar în cadrul unor departamente, fără să fie gândită o soluție unitară.

Oficialul Inform Lykos s-a referit și la impactul IA în viitor, mai ales că va permite nenumărate utilizări pentru dezvoltare, în toate organizațiile. Asistenții virtuali care încorporează ChatGPT sunt folosiți în sistemul financiar și este un segment care va crește pentru că poate facilita folosirea datelor într-un mod inteligent astfel încât să le fie cât mai de folos pentru utilizatori.

„De asemenea, există modalități prin care pot fi aplicate soluții specifice pentru a acoperi toate riscurile. Criptarea este un astfel de mod. Inteligența artificială va ajuta companiile să folosească toate datele disponibile a oferi produse și soluții personalizate pentru clienții lor.”

În materialul video puteți urmări, integral, dezbaterea „Digital banking technologies for 2024 and beyond”, la care au mai participat Augustin Jianu, Product Owner la certME și Augustin Dobre, CEO al Twispay.

Credit foto: Ovidiu Udrescu