ING Bank România anunță acordarea unui credit de peste 20 de milioane de euro grupului United Romanian Breweries Bereprod (URBB), cunoscut și ca Tuborg România, pentru refinanțarea creditelor existente și finanțarea unor noi proiecte de investiții sustenabile.
„Parteneriatul dintre ING și URBB datează încă din anul 1997, așadar anul acesta sărbătorim 25 de ani de relație. Primul credit pentru URBB l-am acordat în 2009 pentru finanțarea capitalului de lucru, iar relația de creditare s-a dezvoltat continuu în această perioadă. De mai mult de zece ani, ING este cel mai mare finanțator al URBB și sprijină grupul cu linii de credit pentru o mai bună gestionare a capitalului de lucru, dar și prin împrumuturi la termen pentru finanțarea investițiilor.”, explică Alina Voicu, Sector Head Commodity Food & Agri, în cadrul diviziei Wholesale Banking, ING Bank România.
Mai exact, investițiile vor fi direcționate către fabrica Tuborg din Pantelimon, pentru extinderea capacității stației de tratare a apei uzate, precum și către noi tehnologii pentru eficientizarea procesului de producție, cu beneficii directe asupra calității produselor și a activității din berărie.
Citește și:
Fabrica Tuborg reprezintă primul proiect greenfield al unei companii din Europa de Est, în care s-au implicat exclusiv resurse umane și materiale locale, contribuind astfel la susținerea economiei românești. În întreaga sa perioadă de activitate, compania a contribuit la sprijinirea economiei din România prin investiții totale de peste 220 de milioane de euro.
„Creditul recent încheiat se înscrie în linia priorităților noastre strategice, de a investi în parteneriate pe termen lung și de a ne susține clienții care fac eforturi reale pentru a implementa proiecte sustenabile în România și pentru a-și diminua amprenta de carbon”, precizează Ioana Marcu, Sustainability Champion în divizia Wholesale Banking, ING Bank România.
ING Bank își propune să devină „banca pentru sustenabilitate” prin acțiunile sale. În acest sens, banca susține că a realizat, în 2021, 317 tranzacții „sustenabile”, de două ori și jumătate mai multe decât în 2020.
Citește și:
Credit foto: 131988651 © Dziewul | Dreamstime.com