ING Bank România a acordat un credit în valoare de 8,5 milioane de euro (42 milioane de lei) grupului industrial român Promateris. Compania este lider pe segmentul de ambalaje compostabile în Europa Centrală și de Est.

Cu această sumă, Promateris intenționează să achiziționeze noi echipamente de ultimă generație și să construiască o platformă industrială. Aceasta va fi destinată producției și distribuției de ambalaje cu amprentă redusă de carbon.

„Plasarea sustenabilității în centrul întregii strategii ING arată responsabilitatea noastră asumată de a defini noi moduri de a face afaceri, ce aliniază creșterea economică cu reducerea amprentei de carbon și un impact pozitiv asupra mediului și societății. Ne bucurăm să fim alături de Promateris, o companie românească fondată încă din anul 1957, care a făcut tranziția de la plastic la materiale regenerabile, devenind un jucător de top în furnizarea de soluții pentru economia circulară la nivel european. Relația dintre ING și Promateris a început în urmă cu șapte ani, iar în 2016 i-am susținut printr-o finanțare pentru achiziția fabricii de la Buftea, într-un spațiu de 12.000 mp. În continuare, susținem progresul companiei în direcția sustenabilității și a inovației, prin construcția unei platforme industriale și achiziția de noi echipamente performante”, explică Serge Offers, Head of Business Banking, ING Bank România.

Produsele realizate de Promateris la fabrica din Buftea sunt distribuite prin lanțuri ”moderne” de retail și importante magazine de bricolaj, potrivit băncii. Grupul Promateris include și compania Biodeck, specializată în distribuția de ambalaje compostabile și din materiale reciclate.

„Ne dorim să continuăm consolidarea poziției de lider în producția de ambalaje cu amprentă redusă de carbon. Sustenabilitatea stă la baza dezvoltării afacerilor Promateris și în anii ce urmează. De mai bine de cinci ani ne-am reorientat eforturile către furnizarea de valoare adăugată clienților noștri, precum și în direcția creării de oportunități pentru toți partenerii și angajații noștri. De asemenea, ne-am implicat și continuăm să ne implicăm în comunitățile locale prin acțiuni sociale și de mediu și prin îmbunătățirea lanțurilor noastre de aprovizionare. Planurile noastre de viitor includ dezvoltarea unei platforme industriale care să ofere soluții la poluarea cauzată de ambalajele tradiționale”, spune Tudor Georgescu, CEO Promateris.

Compania Promateris este listată la Bursa de Valori Bucureşti, iar în anul 2021 a avut o cifră de afaceri de 187,3 milioane de lei, în creștere cu 61% față de anul precedent. Grupul a înregistrat un EBITDA de peste 30 milioane de lei, cu 129% mai mult față de anul precedent, dintre care 18,3 milioane de lei au reprezentat profitul net, în creștere cu 393% față de anul 2020. 

Înființată în 1994, ING Bank România este o bancă universală care oferă produse și servicii tuturor categoriilor de clienți - companii mari și mici, instituții financiare, mici antreprenori și persoane fizice. Aceasta este în top patru al băncilor locale, după active, și singura bancă cu creștere organică, fără achiziții de portofolii de clienți sau alte bănci.

Credit foto: 131988651 © Dziewul | Dreamstime.com