În anul 2022, Idea::Bank a început un proces complex și accelerat de construire a unei neobănci, primul proiect românesc de acest fel.

Aflată în plin proces de implementare, Idea::Bank începe pregătirile pentru operaționalizarea viitoarelor activități, precum și lansarea noii bănci.

Pentru aceasta, echipa băncii trece printr-un proces de expansiune și consolidare, astfel că pe parcursul ultimelor luni, 50 de noi colegi - profesioniști în tech, business, risc sau operațiuni - s-au alăturat echipei.

Prioritățile Idea::Bank pentru partea a doua a anului sunt: finalizarea procesului de implementare a noii platforme de banking, lansarea noii bănci și pregătirea echipei pentru operaționalizarea activității viitoare.

Începând cu luna august 2023 banca i-a recrutat pe Viorel Ruse pentru poziția de Director Marketing și Comunicare (stânga fotografiei), respectiv Viorel Vasile pentru funcția de Director al Direcției Managementul Cardurilor.

Viorel Ruse este expert în MarCom, cu experiență relevantă, dobândită prin proiectele inovatoare implementate în industria bancară, unul din liderii recunoscuti în domeniul său de activitate.

Înainte de a fi cooptat în echipa Idea::Bank, Viorel Ruse a fost timp de aproape patru ani Director Marketing și Comunicare al First Bank, anterior facând parte, timp de 12 ani, din echipa ING Bank România în calitate de Marketing Manager.

Viorel Ruse va construi brandul și strategia de poziționare a noii bănci digitale focalizându-se pe o abordare centrată pe client. 

Viorel Vasile are o experiență vastă în banking în aria cardurilor, de peste 15 ani, având o creștere graduală în carieră. Înainte de a fi recrutat în echipa care va dezvolta prima bancă românească de tip neobank, Viorel a dezvoltat proiecte de succes în zona de carduri pentru Alpha Bank România și pentru BRD Finance, contribuind semnificativ la introducerea unor servicii și produse inovatoare pe piața locală.

Viorel Vasile va asigura coordonarea Direcției Managementul Cardurilor și va aduce în prim plan tehnologii inovatoare pentru experiențele de plată, centrate pe echilibrul dintre securitate și usurință în utilizare.

„Sunt convinsă că oamenii sunt cei care aduc talentul și competențele necesare pentru a transforma viziunea și strategiile organizației în realitate, în orice industrie, dincolo de investițiile în infrastructura de business și tehnologică. Sunt tot mai încântată de faptul că profesioniști consacrați din piață aleg să vină în echipa noastră pentru a contribui la realizarea acestui proiect extraordinar, complex, care va schimba modul de a face banking în România. Viorel Ruse și Viorel Vasile prin expertiza lor profesională vor contribui la conturarea unei culturi organizaționale bazată pe valori puternice și vor provoca salturi importante în industria bancară din România. Le urez bun venit în acest proiect și îi felicit pentru alegerea profesională făcută”, a spus Gabriela Nistor, Director General Idea::Bank.