Start-upul românesc de big data Veridion anunță organizarea, între 7 și 9 iulie, la Impact Hub, a Hacking Big Numbers, o competiție de tehnologie tip hackathon, dedicată inovației, inteligenței artificiale și datelor de business, alături de Netopia Payments, unul dintre principalii furnizori de soluții de plăți electronice din România.

Hacking Big Numbers invită pasionații de Big Data/AI/Business Data să folosească resursele puse la dispoziție echipelor de către partenerii hackathonului, pentru a construi soluții cu aplicabilitate reală în diverse domenii.

Resursele puse la dispoziție de către parteneri sunt următoarele: date structurate despre milioane de companii, acces la API-uri ChatGPT, proxy-uri și infrastructură de crawling, servere pentru antrenarea modelelor de machine learning etc. Mai mult, partenerii pun la dispoziția participanților și extra provocări de tip bounty, care le pot aduce premii pe loc.

Echipele pot veni cu propriile idei sau pot să accepte un bounty pentru o șansă în plus de a își monetiza eforturile depuse pe parcursul celor trei zile ale competiției. Cel mai bun proiect al competiției va primi 5.000 euro, iar bounty-urile vor fi între 500 și 2.000, euro în măsura în care sunt rezolvate conform criteriilor. Înscrierile se fac aici.

Pe parcursul celor trei zile, mentorii vor oferi îndrumare și sprijin participanților, iar workshopurile interactive vor oferi oportunități de învățare și explorare a noilor tehnologii și a resurselor disponibile. Experiențele de mentorat și instruire vor contribui la dezvoltarea abilităților și cunoștințelor participanților atât în domeniul tehnologiei inteligenței artificiale, cât și de business și de creare de produse digitale, contribuind astfel la parcursul profesional și personal al participanților.

Hackathonul se va încheia cu sesiuni de prezentări finale (pitching) în fața unui juriu format din experți de industria de tehnologie din România și reprezentanți ai Veridion, juriu care va premia cu 5.000 euro cea mai bună soluție digitală creată pe parcursul celor trei zile de competiție. Pe lângă recunoașterea eforturilor și realizărilor lor, echipele câștigătoare vor avea și oportunitatea de a explora colaborări potențiale cu Veridion și parteneri ai săi.

Foto: Dreamstime