Economia circulară nu mai este astăzi doar o nișă restrânsă, ci o modalitate de profit pentru companii. Prima ediție a Green Start-Up Sustainability Forum & Awards, un eveniment ce va aduce la un loc reprezentanți ai mediului public și privat, fondatori de startups și autorități centrale, va aborda această tematică alături de actori importanți din industrie.

Green Start-Up Sustainability Forum & Awards 2023 este un eveniment ce se va desfășura pe parcursul unei zile întregi, pe data de 29 iunie, la Deschis Gastrobar, începând cu ora 10.

Înscrie-te aici ca să participi la discuțiile cu reprezentanți ai companiilor, startup-urilor, asociațiilor și reprezentanților autorităților din România.

Forumul va aduce la aceeași masă actorii relevanți pentru strategia României de a deveni o țară cu adevărat sustenabilă și va reuni atât oficiali al administrației publice, cât și experți de mediu și sustenabilitate, companii și start-upuri care vin cu soluții ce pot accelera progresul pe care-l facem pentru a deveni o țară ”verde”.

Unul dintre panelurile de la Green Start-Up Sustainability Forum & Awards va fi dedicat economiei circulare, un domeniu important pentru că, în momentul de față, planeta ar avea nevoie de 1,5 ani pentru a se recupera pentru ceea ce oamenii folosesc într-un an.

Doar 5% din bunurile existente sunt recuperate și refolosite, dar trendul trebuie să crească. Noi îi vom descoperi la Forum pe actorii principali din România care încurajează acest aspect.

Conform datelor internaționale, doar 9,1% din economia globală este circulară în momentul de față, ceea ce duce la folosirea în exces a materialelor.

Vom descoperi antreprenori care încurajează economia circulară și arată că există profit în această zonă, dar și asociații care susțin măsuri concrete în această zonă.

Banca Mondială arăta, la finalul lui 2022, că România are un grad de economie circulară de 1,3%, sub media europeană. Se estimează că aplicarea principiilor economiei circulare ar produce până în 2030 la nivel european aproximativ 700.000 de noi locuri de muncă și o creștere a PIB-ului cu 0,5%.

Rezervă-ți locul aici pentru a afla detalii despre cum poate ajuta circularitatea la dezvoltarea economiei României.


În cadrul panelului „Circular Economy”, programat să înceapă la ora 16.50, pe data de 29 iunie, vor fi prezenți:

 • Alex Burghelia, cofondator Flip.ro
 • Alexandru Laibăr, Director Executiv, Circular Economy Coalition (CERC)
 • Lorita Constantinescu, Director de Dezvoltare, Ateliere Fără Frontiere
 • Diana Ceresmis, cofondator Uphive
 • Roxana Puia, Marketing Director Environ

Green Start-Up Sustainability Forum & Awards 2023 – temele primei ediții

Printre temele de discuție abordate în cadrul primei ediții a Green Start-Up Sustainability Forum & Awards se numără:

 • Rolul pe care-l joacă inovația în sustenabilitate
 • Bune practici pentru economii verzi
 • Soluții de energie regenerabilă în România
 • Cum poți avea o industrie și un proces de producție mai verzi
 • Orașul de 20 de minute – regândirea zonelor urbane
 • Retail verde și cu mai puțină risipă
 • Economie circulară
 • Accesul la capital pentru finanțarea afacerilor verzi

Forumul se va încheia cu o ceremonie de premiere în cadrul căreia vom recunoaște eforturile inovatorilor, organizațiilor care ne inspiră să fim mai responsabili cu resursele pe care le avem la dispoziție și să asigurăm un viitor sustenabil și pentru generațiile viitoare.

Lista speakerilor se actualizează constant și poate fi urmărită pe site-ul dedicat.

Participarea la eveniment este gratuită, în format fizic sau online, în platforma de evenimente virtuale IC Events. Pentru participarea la eveniment, vă puteți înscrie aici.

Evenimentul Green Start-Up Sustainability Forum & Awards este organizat de Green Start-Up.ro și susținut de start-up.ro, cu sprijinul partenerilor Genesys Properties, Electrolux, ABIEC, UniCredit Bank, Nhood, Autonom, Imod Flowers și cu susținerea partenerilor media The Recursive, Revista Progresiv, Social Innovation Solutions, CERC.