Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și Autoritatea pentru Digitalizarea României au lansat aplicația pentru mobil Ghiseul.ro, la mai bine de un an jumătate de la anunțarea inițiativei.

Încă din iulie 2021, Mastercard şi Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) au demarat iniţiativa de a dezvolta aplicaţia mobilă Ghişeul.ro. Nici autoritatea, nici compania nu au dat atunci un termen pentru lansarea aplicației.

Aplicaţia mobilă, finanţată de Mastercard şi dezvoltată alături Tremend Software Consulting, urma să integreze toate standardele şi reglementările de conformitate actuale şi va fi pusă gratuit la dispoziţia ADR, pentru a fi utilizată ulterior la scară largă pe teritoriul ţării.

Peste 400 de tipuri de plăți, toate cu comision zero. Astfel, la 11 ani de când facilitează efectuarea de plăți online pentru impozite, taxe și amenzi, lansarea aplicației Ghiseul.ro permite cetățenilor români să se autentifice mai ușor, de pe telefonul mobil, folosind datele biometrice, fiind prima aplicaţie administrată de către o autoritate publică care include această funcționalitate. 

Aplicația poate fi descărcată în Google Play și App Store.