Softbinator Technologies, companie românească ce furnizează servicii de dezvoltare software axate în principal pe blockchain, inteligență artificială și DevOps, anunță implementarea în cadrul companiei a unui sistem financiar-contabil care acceptă plata cu stablecoins și devine astfel unul dintre primii furnizori din România de blockchain care acceptă plata cu astfel de criptomonede.

Un stablecoin este o criptomonedă dependentă de o rezervă monetară din lumea reală, de exemplu dolarul american, dar care nu este legată de o bancă centrală. Datorită apartenenței la o rezervă monetară, valoarea unei astfel de criptomonede nu fluctuează, de unde și denumirea de „stablecoin” („monedă stabilă”) și va rămâne legată de valuta pentru care a fost creată.

Acest lucru reprezintă un avantaj important pentru cei care dețin acest tip de criptomonede, comparativ cu Bitcoin sau Ethereum, două dintre cele mai cunoscute criptomonede, dar care sunt extrem de volatile. 

În ceea ce privește exemple de stablecoins, Tether este cea mai cunoscută monedă de acest tip la nivel mondial, având o rată de conversie fixă în dolari, raport de 1 la 1 cu dolarul american.

Alte exemple de stablecoins sunt: Dai, creată în anul 2015 la nivelul blockchain-ului Ethereum sau USD Coin, implementată în 2018. Începând cu anul 2022, Softbinator Technologies are un departament de business development dedicat domeniului blockchain, coordonat de Marius Băisan, CTO-ul companiei, prin care urmărește să atragă venituri care să reprezinte cel puțin 10% din cifra de afaceri totală din soluții blockchain. 

În primele șase luni ale anului, departamentul dedicat blockchain din cadrul Softbinator Technologies a realizat progrese semnificative, chiar și în condițiile în care piața criptomonedelor trece printr-o recesiune. În ceea ce privește trendul ascendent în blockchain și jocuri (on-chain games), compania a început un parteneriat cu un studio de dezvoltare de jocuri din SUA pentru dezvoltarea unei soluții de blockchain pentru jocurile realizate de acest studio.

Totodată, Softbinator Technologies și-a mărit echipa de blockchain în această perioadă, ceea ce a dus la o implicare activă a companiei în proiecte de finanțare descentralizată (DeFi) cu diferiți parteneri, axate pe zona de împrumuturi de active. În plus, echipa Softbinator a fost prezentă la cele mai cunoscute evenimente din lume organizate pe tema blockchain în orașe, precum Dubai, Amsterdam și Paris. 

Foto: Dreamstime