FTX a înregistrat o creștere explozivă anul trecut, determinată de afacerile sale globale de tranzacționare, potrivit datelor financiare analizate de CNBC.

În timpul perioadei imprevizibile pe piața crypto din 2021, FTX și-a crescut veniturile la un miliard de dolari, în timp ce și-a extins amprenta globală printr-o serie de achiziții, potrivit documentelor interne. Astfel, veniturile schimbului de criptomonede au crescut cu peste 1.000%, de la 89 de milioane de dolari la 1,02 miliarde de dolar, iar venitul operațional a fost de 272 de milioane de dolari, în creștere față de 14 milioane de dolari cu un an mai devreme. Pe de altă parte, venitul net a fost de 388 de milioane de dolari, în creștere față de doar 17 milioane de dolari în 2020.

Prin comparație, competitorul Coinbase a cunoscut, de asemenea, un boom de numerar anul trecut, cu venituri de 7,4 miliarde de dolari și un venit net de 3,6 miliarde de dolari. Dar în al doilea trimestru al acestui an, a raportat venituri de 808,3 milioane dolari, ceea ce înseamnă o scădere cu 64% față de trimestrul din anul precedent, și o pierdere netă surprinzătoare de 1,1 miliarde dolari, comparativ cu venitul net de 1,59 miliarde dolari cu un an mai devreme.

În același timp, FTX a cheltuit aproximativ 15% din venituri pe publicitate și marketing în 2021, potrivit documentelor. Acest lucru ar putea explica reclama cu actorul Larry David la Super Bowl din 2022, și promovarea venită din partea unor celebrități precum Tom Brady și Giselle Bündchen, care sunt, de asemenea, investitori de capital în companie. FTX a cumpărat, de asemenea, drepturile de numire a arenei NBA din Miami, fosta American Airlines Arena. FTX plănuiește să cheltuiască aproximativ 900 de milioane de dolari în publicitate în următorii ani.

Via CNBC / Foto: Dreamstime