NN Pensii, care administrează direct activele nete din conturile de Pilon II ale celor peste 2 milioane de participanți la fondul NN (aproximativ 35% din piață), anunță că rămâne parte din compania internațională NN Group, listată la bursa din Amsterdam.

Context: În data de 11 aprilie 2022, NN Group a finalizat vânzarea companiei de management al investițiilor NN Investment Partners în toate ţările în care operează, inclusiv România. Ca urmare a tranzacției, NN Investment Partners este deținută integral de Goldman Sachs Group, Inc. și continuă să funcționeze independent de NN. Cât despre celelalte companii din NN România, acestea rămân parte a NN Group, fără vreo legătură cu tranzacția.

Important: Pentru participanții la Fondul de Pensii Administrat Privat NN nu se schimbă nimic. NN Pensii continuă să fie parte din NN Group și să administreze direct economiile pentru pensie ale participanților, la fel ca până acum, precizează NN.

De acum, colaborarea NN Group cu NN Investment Partners continuă printr-un parteneriat „strategic” pe o perioadă de zece ani, prin care NN Investment Partners și Goldman Sachs Asset Management vor continua să asigure servicii de administrare a investițiilor pentru NN Group. Pentru clienții NN din România, aceste servicii se referă exclusiv la administrarea activelor pentru asigurările de tip unit-linked.


Despre NN Pensii

NN Pensii administrează direct activele nete din conturile de Pilon II ale celor peste 2 milioane de participanți la acest fond privat, active care aveau o valoare totală de peste 31 de miliarde de lei la finalul lunii martie 2022, cifre care acoperă aproape 35% din piață, conform datelor Autorității de Supraveghere Financiară.

Fondul de de pensii administrat privat de NN face parte din NN Group, compania internațională de servicii financiare cu o istorie de peste 175 de ani, care are o prezență în 11 țări și este listată la bursa Euronext din Amsterdam, încă din 2014. 

Credit foto: 223196539 © Timon Schneider | Dreamstime.com