Colaborarea dintre bănci și fintech-uri va conduce la soluții și produse care aduc valoare utilizatorilor și vor îmbunătăți tot ecosistemul financiar, iar în cadrul Future Banking Summit îți propunem o dezbatere despre acest subiect.

Segmentul fintech-urilor este așteptat să crească la nivel global de la 115,34 miliarde de dolari în 2021 la 936,51 de miliarde de dolari în 2030, potrivit unui raport elaborat de The Brainy Insights.

Ecosistemul fintech din CEE a ajuns la valori record în 2021, cu circa 70 de runde de finanțări a căror valoare combinată depășește 700 de milioane de euro, potrivit raportului Future Banking – CEE Fintech Map 2021.

Ecosistemul regional s-a îmbogățit anul trecut cu peste 300 de noi start-up-uri fintech, ceea ce face ca numărul lor să depășească 2.000 de companii. Valoarea estimată a acestora ajunge acum la peste 28 de miliarde de euro, ceea ce reprezintă o creștere de aproape 30% față de evaluarea de la finalul anului 2020.

Fintech-urile devin, de asemenea, un subiect fierbinte în CEE, mai ales din punct de vedere al forței de muncă, pentru că sunt peste 63.000 de angajați care sunt implicați în acest sector.

Pe de altă parte, fintech-urile au și ele parte de numeroase provocări pentru că se confruntă pe de o parte cu cerințele de reglementare și pe de altă parte cu reticența la schimbare a unora dintre partenerii din industrie.

Cu toate acestea, fintech-urile au democratizat accesul multor utilizatori la servicii financiare și au dezvăluit o lume plină de posibilități digitale pentru produse complexe pentru multe segmente de publicuri.

Și chiar dacă uneori pare că fintech-urile concurează cu băncile pe anumite segmente de produse sau servicii, o mai strânsă legătură între ele va duce la transformări de care vom beneficia cu toții.

Subiectul provocărilor ecosistemului fintech va fi dezbătut de Raluca Micu (Head of Payments Oversight Division, Banca Națională a României), Alexandra Manciulea (Partener, Filip &Company) și Magda Săndulescu (Executive Director, Romanian Fintech Association) în cadrul Future Banking Summit, care se întâmplă între 19 și 20 octombrie la Brașov. Participă și tu!

+

În caz că nu ați apucat să vă înscrieți la eveniment, puteți să o faceți în aceste zile pe site-ul Future Banking Summit. Aveți mai multe variante de înregistrare, în funcție de modalitatea de participare, online sau live.

Există și pachete VIP pentru cei care doresc să profite de experiența completă a digital banking retreat-ului din acest an.

+

Future Banking Summit este un eveniment organizat de futurebanking.ro și este susținut de: Mastercard, UniCredit Bank, ING Bank România, Raiffeisen Bank, Infocert, FintechOS, Inform Lykos, iFactor, AriadNext, Namirial, Filip&Company, BCR, First Bank, Citi Romania, enfineo, Oney Romania, Mokka, Credex, Certsign, Salarium, ProCredit Bank, Autonom și Magnolia.ro. Partener instituțional: Asociația Română de Fintech (RoFin.tech).

Foto: Dreamstime