Ebury, compania evaluată la peste un miliard de euro, care oferă servicii de plăți internaționale și schimb valutar în peste 130 de valute către IMM-uri și companii de dimensiuni medii spre mari, a încheiat un contract cu compania românească Reporting Center, pentru utilizarea platformei Elite in the Clouds, dezvoltată de aceasta.

Prin intermediul platformei, Ebury va putea realiza automatizarea raportărilor privind operațiunile de plata realizate de către instituțiile financiare non-bancare (IFN) către BNR. Elite Reporting Platform a fost instalată la nouă bănci din România, două bănci din Republica Moldova și două IFN-uri românești. Elite in the Clouds este varianta on-cloud adresată în special FinTech-urilor și companiilor care raportează SAF-T către ANAF.

„Raportările reglementate de BNR sunt din ce în ce mai complexe și mai voluminoase, cu cerințe stricte în ceea de privește perioada de raportare și acuratețea datelor. Suntem încântați că Ebury ne-a ales ca furnizor de soluții RegTech pentru piața din România și sperăm că vom extinde colaborarea pe care acum o începem și în Bulgaria și Emiratele Arabe Unite", spune Elena Unciuleanu, fondator & CEO Reporting Center.

Ebury se află pe lista instituțiilor de plată care au notificat Banca Națională a României (BNR) cu privire la furnizarea de servicii de plată pe teritoriul României printr-o sucursală. FinTech-ul britanic va utiliza platforma cloud de la Reporting Center pentru pregătirea fișierelor XML aferente raportărilor SPD270 și SPD279 solicitate de BNR.

La nivel global, se estimează că piața de RegTech poate să crească în acest an cu peste 25%, la 9,88 miliarde de dolari, de la 7,9 miliarde de dolari anul trecut. În 2026, valoarea pieței ar urma să ajungă la 23,76 miliarde de dolari.

Reporting Center estimează pentru acest an dublarea cifrei de afaceri și a profitului pe piața din România și are în vedere extinderea atât pe piața europeană, unde reglementările bancare sunt unificate, cât și în UAE. Anul trecut, compania a avut o cifră de afaceri de 3,7 milioane de lei și un profit de 2,3 milioane de lei.

Sursă foto: Ebury