Integrarea companiei Țiriac Leasing în grupul financiar Banca Transilvania va fi finalizată în 15 decembrie 2022, iar BT Leasing – Țiriac Leasing vor deveni o singură companie, BT Leasing.

În urma fuziunii va rezulta o companie cu peste 25.000 de clienți, un portofoliu de 500 de milioane de euro și aproape 250 de angajați.

Informații pentru clienții Țiriac Leasing - viitorii clienți BT Leasing:

  • Condițiile de derulare a contractelor rămân aceleași.
  • Numerele de înmatriculare se vor păstra până la finalul duratei prevăzute în contract. 
  • Asigurările facultative rămân neschimbate în ceea ce privește condițiile și primele de asigurare.

CITEȘTE ȘI: Tranzacție finalizată: Țiriac Leasing cumpărată de BT

Detalii utile pentru clienții Țiriac Leasing vor fi prezentate pe site-ul celor două companii de leasing odată cu fuziunea celor două companii, din 15 decembrie a.c.

Achiziția Țiriac Leasing de către Grupul Financiar Banca Transilvania a avut loc în iunie a.c., iar de atunci – fiind etapa de integrare – BT Leasing și Țiriac Leasing și-au desfășurat activitatea separat, până la fuziune.

+

Banca Transilvania și grupul Țiriac au semnat un acord de achiziționare a companiei Țiriac Leasing la începutul acestui an. Finalizarea tranzacției s-a realizat în iunie 2022 (Future Banking a scris despre subiect aici), fiind supusă analizei și aprobării autorității competente.

Planul BT prin acest pas strategic a fost atât implicarea directă într-un model de afaceri de nișă pe piața auto, cât și întărirea poziției cu servicii de finanțare alternative.

Țiriac Leasing activează pe piață de peste 20 de ani, timp în care a dezvoltat un portofoliu diversificat de produse de leasing, prezentând o specializare semnificativă și recunoscută în sectorul auto, care va genera un aport relevant pentru grupul financiar Banca Transilvania. La data tranzacției, Țiriac Leasing avea active de 213 milioane de euro, finanțând de-a lungul timpului peste 37.000 de clienţi.

Compania de leasing din grupul financiar Banca Transilvania, BT Leasing (BTL), este la rândul său pe piață de peste 20 de ani, timp în care a susținut peste 10.000 de clienți și a încheiat peste 20.000 de contracte, iar în 2018 a fuzionat cu ERB Leasing. BTL are active de 1,366 milioane de lei. În 2021, o altă companie de profil a intrat în Grupul BT, Idea::Leasing.

Consultanții în tranzacția Țiriac Leasing – Banca Transilvania au fost: PwC, D&B DAVID și BAIAS S.C.A. - pentru Banca Transilvania, respectiv – Filip & Company pentru Grupul Țiriac.

Banca Transilvania a făcut prima achiziţie în 2015, Volksbank România, urmată în 2018 de Bancpost, ERB Retail Services și ERB Leasing, respectiv de Idea::BankIdea::Leasing şi Idea::Broker de Asigurare, în 2021. 

Foto: BT