Exim Banca Românească continuă și în acest an programul guvernamental "Noua Casă" astfel că primește în toate unitățile sale cereri pentru acordarea de credite care beneficiază de garanții de stat, acordate prin intermediul Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM).

Creditele ”Noua Casă” de la Exim Banca Românească pot fi accesate la o dobândă de 2% plus IRCC (5,97%), fără comision de analiză dosar, fără comision lunar de administrare a creditului și fără comision de rambursare anticipată.

Banca percepe doar un comision de gestiune a garanţiei datorat FNGCIMM, de 0,15% anual din soldul garanției. Nivelul DAE este de 8,41% pentru un credit în valoare de 225.000 de lei, acordat pe o perioadă de 30 de ani. 

Pentru creditele din programul guvernamental ”Noua Casă” este necesar un avans de minimum 5% din prețul de achiziţie pentru toate categoriile de locuinţe, în cazul în care preţul de achiziție este de maximum 70.000 de euro, respectiv de minimum 15% din prețul de achiziție al locuințelor noi, în cazul în care prețul este cuprins între 70.001 și 140.000 de euro, echivalent lei.

Oferta Exim Banca Românească este flexibilă, banca acceptând mai multe tipuri de venit (salarii, pensii, comisioane, venituri din profesii liberale, drepturi de autor etc.) și oferind solicitanților preaprobare financiară valabilă 90 de zile calendaristice și posibilitatea de a obține promisiune de garantare de la FNGCIMM.

Creditele din programul “Noua Casă” sunt destinate achiziției de locuințe noi, pentru care documentele de recepție la terminarea lucrărilor de construcție/consolidare s-au semnat cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului – valoarea finanțată este în acest caz de 66.500 de euro (echivalent lei). Pentru achiziția altor categorii de locuințe, valoarea finanțată se încadrează în intervalul 59.501 - 119.000 de euro (echivalent lei).

Context

Programul Prima Casă (cum s-a numit inițial) a fost lansat în 2009 și este destinat sprijinirii persoanelor care achiziționează pentru prima dată o locuință și nu au beneficiat în trecut de credit ipotecar.

Pentru anul 2024, plafonul alocat programului Noua Casa va fi in valoare de 1 miliard lei, mai mică față de plafonul de anul trecut care a fost de 1,5 miliarde de lei. 

Băncile partenere în program sunt: Alpha Bank, Exim Banca Românească, Banca Transilvania, BCR, BRD, CEC Bank, First Bank, Garanti Bank, ING Bank, Intesa Sanpaolo Bank, Libra Internet Bank, OTP Bank, Raiffeisen Bank, Unicredit Bank, Vista Bank și Techventures Bank.

Foto: Pexels