Exim Banca Românească continuă şi în acest an programul guvernamental „Noua Casă", astfel că primeşte în toate unităţile sale cereri pentru acordarea de credite care beneficiază de garanţii de stat, acordate prin intermediul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

Creditele „Noua Casă" pot fi accesate la o rată a dobânzii de 7,94%, fără comision de analiză dosar, fără comision lunar de administrare a creditului şi fără comision de rambursare anticipată. Banca percepe un comision de gestiune a garanţiei datorat FNGCIMM, de 0,3% anual din soldul garanţiei. Nivelul DAE este de 8,46% pentru un credit în valoare de 225.000 de lei, acordat pe o perioadă de 30 de ani.

Pentru creditele din programul guvernamental „Noua Casă" este necesar un avans de minimum 5% din preţul de achiziţie pentru toate categoriile de locuinţe, în cazul în care preţul de achiziţie este de maximum 70.000 de euro, respectiv de minimum 15% din preţul de achiziţie al locuinţelor noi, în cazul în care preţul este cuprins între 70.001 şi 140.000 de euro, echivalent lei.

Banca acceptă mai multe tipuri de venit (salarii, pensii, comisioane, venituri din profesii liberale, drepturi de autor etc.) şi oferă solicitanţilor preaprobare financiară valabilă 90 de zile calendaristice şi posibilitatea de a obţine promisiune de garantare de la FNGCIMM.

Creditele din programul „Noua Casă" sunt destinate achiziţiei de locuinţe noi, pentru care documentele de recepţie la terminarea lucrărilor de construcţie/consolidare s-au semnat cu cel mult cinci ani înainte de data solicitării creditului – valoarea finanţată este în acest caz de 66.500 de euro (echivalent lei). Pentru achiziţia altor categorii de locuinţe, valoarea finanţată se încadrează în intervalul 59.501 - 119.000 de euro (echivalent lei).

Mai multe informații despre credit poți afla aici.

Foto: Dreamstime