EuPlatesc.ro, unul dintre cei mai mari procesatori de plăți din România, vizează cel puțin 150 de implementări ale celor mai noi tehnologii din portofoliu, Instant Refunds, dedicat magazinelor online, și Fast Funds, cel mai rapid serviciu de acordare de credite online din România, în mai puțin de un minut, până la final de an.

Lansat anul trecut, serviciul Instant Refunds permite restituirea banilor în câteva secunde, în urma returnarii unei tranzacții cu cardul bancar în magazine online. Până în prezent, au fost returnate total sau parțial aproximativ 25.000 de tranzacții online prin acest sistem, metoda fiind folosită în special pentru comenzi din categoriile fashion, electronice și casă și grădină.

Fast Funds, lansat la începutul acestui an, pentru IFN-uri, este un serviciu prin care românii pot accesa credite de până la 2.500 euro printr-o singură tranzacție și de până la 10.000 euro total într-o lună, în mai puțin de 60 de secunde, direct în contul lor asociat cardului bancar. Prin acest sistem, au fost acordate 79.940 de credite, cu o valoare totală de 105 milioane lei, de la lansare până în prezent.

În total, până în prezent, cele două servicii au fost implementate în peste 80 de magazinele online și site-uri ale instituțiilor financiare nebancare, iar până la finalul anului numărul de implementări va crește cu peste 90%.

Cele două sisteme pot fi implementate în platforme ecommerce sau în site-urile instituțiile financiare nebancare în cel mult o săptâmână, de către echipa tehnică EuPlatesc.ro, având ca avantaje principale creșterea nivelului de automatizare, creșterea numărului de clienți și a loialității acestora și îmbunătățirea experienței clienților.

Cum funcționează sistemele Instant Refunds și Fast Funds

Când solicitarea de rambursare este trimisă către platforma EuPlatesc, aceasta este procesată instantaneu de sistemul Instant Refunds. Deținătorul de card primește rambursarea totală sau parțială în câteva minute pe același card cu care a efectuat plata comenzii.

Pentru a beneficia de serviciul Fast Funds, solicitantul creditului trebuie să creeze un cont pe site-ul instituției financiare, unde înregistrează datele contului bancar în care urmează să fie transferată suma împrumutată. Odată ce instituția financiară verifică suma care poate fi accesată de solicitant, acesta va realiza o tranzacție de validare, identică celei din ecommerce, pentru a primi creditul solicitat. După ce cardul este validat, clientul primește banii în cont.

În ceea ce privește plata ratelor, tehnologia EuPlatesc.ro permite debitarea automată a ratei lunare de către instituția financiară din contul bancar înregistrat de solicitant.

Dezvoltate de echipa de specialiști IT și product management EuPlatesc.ro, serviciile Instant Refunds și Fast Funds fac parte din suita de sisteme de plată electronică bazate pe tehnologii avansate, printre care sistemul Buy Now Pay Later (BNPL), Apple Pay, Google Pay, bLink Pay, QR code și link de plată create de EuPlatesc.ro.