Platforma socială de investiții eToro, concurentul principal al Robinhood, a anunțat achiziționarea start-upului Gatsby, în schimbul sumei de 50 de milioane de dolari, calculate în acțiuni și cash.

Într-o mișcare importantă pe piața fintech, eToro consideră că achiziția îi va permite să ofere o varietate mai largă de produse consumatorilor săi din SUA, după ce, în septembrie 2021, compania israeliană a lansat un nou portofoliu DeFi, oferind clienților săi oportunitatea de a investi în lumea finanțelor descentralizate, folosind tokenuri precum Ether (ETH), Uniswap (UNI) și Chainlink (LINK).

Aplicația de tranzacționare Gatsby a fost fondată de americanii Jeff Myers și Ryan Belanger-Saleh în 2018, iar succesul acesteia a fost unul rapid, după ce, în martie 2021, strângea suma impresionantă de zece milioane de dolari în prima rundă de finanțare.

Gatsby se adresează grupurilor demografice mai tinere, în special generației Z și milenialilor, și s-a remarcat datorită câtorva atuuri: tranzacțiile nu includ comisioane, le asigură utilizatorilor diferite metode prin care aceștia să nu investească mai mult decât își pot permite, iar cei doi fondatori susțin că aplicația încearcă să fie pe înțelesul tuturor, fără un „jargon excesiv" când vine vorba despre termeni de specialiatate.

Cofondatorul Gatsby, Jeff Myers, a declarat pentru TechCrunch că startup-ul „nu plănuia încă să pună capăt poveștii lui Gatsby, dar potrivirea produsului și viziunii Gatsby cu celel ale eToro a fost incontestabilă în luarea deciziei".

+

eToro a crescut spectaculos în ultimii ani. Compania are în prezent peste 30 de milioane de utilizatori înregistrați în peste o sută de țări. Mai exact, de la zece milioane la sfârșitul lui 2018, la 12,3 milioane la sfârșitul lui 2019, apoi la 17,5 milioane la sfârșitul lui 2020 și, în fine, la 26,9 milioane la sfârșitul lui 2021. Numărul de conturi finanțate este de peste 2,7 milioane, iar compania a generat comisioane totale de 1,2 miliarde de dolari în 2021, o creștere de peste 400% față de 2019.

La rândul său, Gatsby a înregistrat, de la începutul anului 2020, o creștere de aproximativ 900% a volumului mediu lunar de contracte Options.

Sursă foto: Dreamstime