Banca Transilvania a listat luni, la Bursa de Valori Bucureşti, o nouă emisiune de obligaţiuni, în valoare de 200 milioane de euro. Obligaţiunile se vor tranzacţiona pe Piaţa Reglementată a bursei, sub simbolul bursier TLV33E.

Aceasta este a doua emisiune de obligaţiuni a Băncii Transilvania listată la Bursa de Valori Bucureşti, iar valoarea totală a obligaţiunilor disponibile la tranzacţionare este de 485 milioane euro. În cei 26 de ani de prezenţă la bursă, capitalizarea companiei a crescut de 493 ori, ajungând astăzi la o valoare de peste 15,5 miliarde de lei, conform BVB, citată de Agerpres.

„Ne bucurăm să avem ocazia să listăm la BVB această nouă emisiune de obligaţiuni în euro. IFC, alături de Asian Infratructure Investment Bank, a oferit Băncii Transilvania 100 de milioane de euro, ca parte a unui pachet de obligaţiuni subordonate de 200 de milioane euro. Finanţarea este de tip datorie subordonată şi de azi este listată la bursa locală", a spus Omer Tetik, CEO al Băncii Transilvania.

Preşedintele BVB, Radu Hanga, a subliniat că, din cei 29 de ani de activitate a Băncii Transilvania, 26 de ani sunt în strânsă legătură cu parcursul acesteia la bursă.

„În tot acest timp, Banca Transilvania a avut o evoluţie remarcabilă, care a propulsat-o pe poziţia de lider de piaţă în sectorul bancar românesc şi a contribuit semnificativ la reclasificarea pieţei locale de capital la statutul de Piaţă Emergentă de către FTSE Russell. Ne bucurăm pentru călătoria pe care am avut-o împreună şi ne uităm cu încredere la viitor", a spus Hanga.

Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori Bucureşti a semnalat, la rândul său, că Banca Transilvania a demonstrat că o companie românească listată la bursă dispune de instrumentele necesare pentru a deveni un reper în aria sa de activitate, fiind, de asemenea, de peste 5 ani, emitentul cu cea mai tranzacţionată acţiune pe Piaţa Reglementată a BVB.