În Europa, dobânzile mai mari încep să pună presiune pe ratingurile de credit ale companiilor şi băncilor din regiune, se arată într-un raport al agenției de evaluare financiară S&P Global, citat de Agepres.

„Tendinţa în cazul calităţii creditului devine negativă pentru companii, în special pentru cele care au un rating speculativ, din cauza înăspririi condiţiilor financiare", apreciază agenţia.

„Sectorul imobiliar rămâne unul din cele mai expuse sectoare. Pentru băncile europene, deşi va apărea o deteriorare a calităţii activelor, pierderile din creditare doar se vor normaliza", se arată în raport.

Inflaţia ridicată şi creşterea economică modestă au determinat BCE să majoreze dobânda de referinţă pentru a zecea oară la rând. Ca urmare a deciziei adoptate săptămâna trecută, dobânda plătită de BCE pentru depozitele băncilor comerciale a ajuns la 4%, cel mai ridicat nivel de la lansarea monedei euro în 1999. În urmă cu doar 14 luni, aceeaşi dobândă era la un minim record de minus 0,5%, ceea ce însemna că băncile plăteau pentru a-şi depozita numerarul în siguranţă la BCE.

Ce înseamnă acest lucru pentru băncile din Europa, dar pentru cele locale? Discutăm toate aceste subiecte la Future Banking Summit 2023, care are loc la Brașov, între 18 și 19 octombrie, la hotelul Qosmo.

Participă la această ediție, care a devenit un digital banking retreat, pentru a înțelege tendințele din sectorul financiar.

Future Banking Summit este un eveniment hibrid, fizic pentru participanții care ajung la Brașov și online pentru cei care nu pot veni. Sunt așteptați peste 40 de vorbitori renumiți, din România și din străinătate.

Conferința va fi transmisă online pe canalele de socializare ale Future Banking și în platforma IC Events, soluție dezvoltată de InternetCorp.

+

Vezi aici programul, vorbitorii și vino și tu să afli ce se întâmplă în sistemul bancar!

Pentru a participa la eveniment, trebuie să vă înregistrați pe site-ul Future Banking Summit. Există și pachete VIP pentru cei care doresc să profite de experiența completă a digital banking retreat-ului din acest an.

Uitați-vă pe site, puteți să cumpărați bilete foarte ușor și veniți la Brașov!

+

Future Banking Summit este un eveniment Future Banking și realizat cu sprijinul:

Main Partner: ING Bank România

Gold Partner: Mastercard, Raiffeisen Bank, InfoCert, Temenos, LexisNexis, Evotrust, First Bank

Silver Partners: IDnow, Inform, Namirial, Fortech Investments, CEC Bank, tbi bank, Fort, 123 Credit, Creatio, Argon Solutions, UniCredit Bank, BCR, Filip & Company, certSign, Banca Transilvania, Schonherr, Otp Bank, Twispay

Evenimentul beneficiază și de sprijinul Imod Flowers.

Parteneri media: Smark, IQAds și Financial Intelligence.