AMTD Digital, o filială a holdingului de investiţii AMTD Idea Group, a devenit publică la jumătatea lunii iulie, certificatele sale de depozit americane tranzacţionându-se la New York Stock Exchange. Două săptămâni mai târziu, acţiunile au crescut cu 21.400%, la 1.679 de dolari bucata, de la preţul de 7,8 dolari din IPO.

Această creştere spectaculoasă a împins capitalizarea sa de piaţă la peste 310 miliarde de dolari începând de marţi, ceea ce o face mai mare decât Coca-Cola şi Bank of America, potrivit FactSet. AMTD Digital generează venituri în principal din taxe şi comisioane din afacerea sa de servicii financiare digitale şi a obţinut doar 25 de milioane de dolari în 2021, potrivit unui document de reglementare.

AMTD Idea Group a fost, de asemenea, cel mai activ titlu tranzacţionat marţi pe platforma Fidelity. Acţiunea a înregistrat un salt de aproape 300% în această săptămână. Comportamentul speculativ intens în rândul investitorilor de retail îi nelinişteşte din nou pe mulţi de pe Wall Street. „Aşa cum am învăţat în ultimii doi ani, evenimente ca acesta provoacă ceea ce aş spune că sunt oportunităţi de profit, dar un mare risc de pierdere, în special pentru investitorii noştri de retail", a declarat Jay Clayton, fostul preşedinte al SEC, miercuri, la emisiunea Squawk Box de la CNBC.

AMTD Group deține o licență bancară digitală în Hong Kong, pe care a câștigat-o în 2019 într-un consorțiu cu Xiaomi, compania chineză de tehnologie. O încercare de a câștiga o licență bancară similară în Singapore anul următor nu a avut succes.