Compania românească de securitate cibernetică Safetech Innovations a raportat venituri totale de 32,5 milioane de lei în 2021, o creștere cu 76% față de 2020, o cifră de afaceri de 23 milioane de lei, o majorare cu 56% comparativ cu anul anterior și un profit net de 6,2 milioane de lei, cu 99% mai mult față de anul 2020. Organizația este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București.

„Suntem foarte mulțumiți de performanța echipei Safetech Innovations în 2021, în special de faptul că am realizat un profit net chiar mai mare decât estimarea inițială. Numărul atacurilor cibernetice este într-o continuă creștere, acestea devin una dintre cele mai proeminente amenințări la adresa corporațiilor din întreaga lume, inclusiv în România. Astfel de atacuri se traduc prin pierderi financiare și de date semnificative, dar și printr-o pierdere la nivel de reputație pentru companiile vizate. Prin urmare, ne așteptăm la o creștere a solicitărilor de soluții de securitate cibernetică, precum și a serviciilor de securitate cibernetică furnizate de echipele noastre”, a spus Victor Gânsac, CEO al Safetech Innovations.

Oficialul companiei spune că în acest an intenționează să își mărească echipa cu încă 9 experți noi pentru a putea gestiona cererea ridicată. Un alt obiectiv este demararea procedurii de trecere pe Piața Principală a BVB.

În anul 2021, implementarea soluțiilor de securitate cibernetică a contribuit cu 57% la cifra de afaceri totală a companiei, serviciile de securitate cibernetică cu 42%, în timp ce vânzarea de bunuri a echivalat cu 1% din cifra de afaceri totală. În linie cu rezultatele istorice ale companiei, ultimul trimestru al anului a fost din nou perioada cea mai aglomerată pentru Safetech Innovations, 43% din cifra de afaceri fiind generată doar în trimestrul respectiv.

Cele mai solicitate servicii pe parcursul anului trecut au fost implementarea soluțiilor de securitate cibernetică precum și servicii de consultanță privind conformitatea cu Legea 362/2018. Anul trecut, Safetech Innovations a adăugat în portofoliu 19 clienți noi, atât din România, cât și din străinătate.

Pentru anul 2022, compania vizează venituri totale de 43,9 milioane de lei, o cifră de afaceri de 40 milioane de lei și un profit net de 10,1 milioane de lei. În ceea ce privește extinderea internațională, Safetech Innovations a înființat în urmă cu câteva săptămâni o filială în Marea Britanie, iar în prezent se află în plin proces de recrutare a echipei. Într-o primă etapă, compania caută specialiști în vânzări și pre-vânzare, precum și un manager de produs. Odată ce entitatea din Marea Britanie este bine stabilită, compania își va muta atenția către înființarea entității din SUA, în perioada martie-aprilie.

În plus, Safetech va înființa o filială și în Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, împreună cu partenerul local. Compania se uită și la alte piețe globale pentru o potențială extindere, una dintre ele fiind zona Benelux. Cu toate acestea, potențiala expansiune în regiunea respectivă nu va fi realizată prin deschiderea unei alte filiale, dar prin colaborări cu intermediari care pot spori vizibilitatea Safetech în această piață.

Safetech Innovations este listată pe piața AeRO începând cu data de 29 ianuarie 2021. Compania are o capitalizare de piață de peste 180 milioane de lei, iar începând cu data de 11 octombrie 2021, acțiunile SAFE sunt incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de Bursa de Valori București pentru piața AeRO. În 2021, Safetech Innovations a fost cea mai tranzacționată companie de pe piața AeRO.

Înființată în 2011, Safetech Innovations este în prezent unica companie dedicată securității informației de pe piața românească, specializată în domeniul securității cibernetice și implementării soluțiilor de securitate cibernetică. Compania are un portofoliu larg de clienți, colaborând cu peste 10 instituții cheie din sectorul financiar-bancar autohton, jucători internaționali, precum și companii locale din sectoarele energiei, FMCG, telecomunicațiilor, IT&C și transporturi.