Simplu Credit IFN a lansat creditul Online 24/7, destinat nevoilor personale.

Astfel, clienții persoane fizice pot obține o finanțare de până la 5.000 de lei, în doar câteva minute, prin aplicarea online pe site-ul Simplu Credit, fără deplasări la agențiile fizice. Costurile creditului sunt fixe, iar perioada de creditare este între 6 – 48 luni.

Pentru implementarea creditului de nevoi personale online, Simplu Credit a colaborat cu compania franceză Ariadnext, furnizor european de identificare digitală. Întregul flux digital al aplicației se bazează pe utilizarea unor soluții IT de analiză și securitate informațională, cum ar fi recunoașterea automată a datelor (OCR), identificarea biometrică și modul de analiză și decizie automatizat, în procesul de aprobare utilizându-se inclusiv algoritmi din zona Machine Learning și Inteligență Artificială.

„Creditul Online 24/7 oferă clienților posibilitatea de a accesa un împrumut cu aprobare aproape instant, în situațiile în care aceștia au nevoie urgent de o sumă nu foarte mare de bani. Toate detaliile creditului sunt accesibile în mod transparent înainte de semnarea contractului, costurile rămânând neschimbate pe durata de desfășurare a creditului. În plus, clienții care se încadrează cu plata ratelor la termenele stabilite beneficiază de reduceri de costuri care le permit să economisească sume substanțiale din valoarea totală de achitat. Ne-am propus ca target un număr de aproximativ 100 cereri de credite pe zi și un volum al vânzărilor de 1,5 milioane lei prin acest canal, până la finalul acestui an”, a spus Mircea Lupu, General Manager Simplu Credit.

Etapele de obținere a creditului online sunt simplificate față de procedura clasică și se desfășoară foarte rapid. Clientul are nevoie doar de actul de identitate și de telefonul mobil în momentul solicitării creditului. Pe parcursul aplicației, acesta completează și semnează electronic documentele care atestă venitul, solicitarea de credit și acordul de prelucrare a datelor personale în raport cu Biroul de Credit.

Interogarea situației financiare la ANAF și a istoricului de creditare la Biroul de Credit se efectuează în mod automat, iar confirmarea identității este automatizată și se realizează utilizând tehnologii de ultimă generație. În cazul în care aplicația pentru împrumut este aprobată, contractul este emis instant și este semnat tot electronic, cu confirmare prin SMS.

Persoanele care pot aplica pentru creditul online oferit de Simplu Credit trebuie să îndeplinească o serie de condiții de eligibilitate, mai exact să aibă cel puțin 18 ani, venituri nete de minim 1.000 lei din salariu, să respecte regula gradului de îndatorare de maxim 40% la acordarea creditului sau să nu înregistreze restanțe curente.

Iată și un exemplu de calcul: pentru un credit de nevoi personale în valoare de 3.300 lei pe o perioadă de 12 luni, ai rata dobânzii fixă – 199% pe an, comision de administrare lunar – 65 lei, rata lunară – 715,42 lei, DAE 989,07%, comision de analiză a dosarului de credit – 349 lei, iar suma totală de achitat este 8.585,05 lei. Clienții care plătesc fiecare rată la scadență beneficiază de 0 lei comision de administrare pentru rata respectivă. 

Lansarea acestui credit online este un prim pas către adoptarea soluțiilor digitale de către Simplu Credit.

În primul trimestru al anului 2022, Simplu Credit a înregistrat vânzări de credite către persoane fizice în valoare totală de 4,93 milioane de lei (echivalentul a aproximativ 1 milion de euro), în creștere cu 44% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Simplu Credit este o instituție financiară nebancară aflată în top 10 jucători pe piața IFN-urilor independente din România, specializate în credite de consum, din punct de vedere al activelor. Compania a fost înființată în 2007 și este înscrisă în Registrul Special al Băncii Naționale a României, fiind reglementată și supravegheată de către aceasta.

Simplu Credit a finanțat peste 11.000 de clienți, persoane fizice și juridice deopotrivă, numărul de credite acordate depășind 12.500. Rețeaua de agenții a companiei include 11 unități în 5 orașe: București, Ploiești, Brașov, Pitești si Sibiu.

Sursă foto: Photo 184538199 © Florencia Baez | Dreamstime.com