Instituția financiară nebancară Credex a lansat un nou serviciu financiar online în aplicația mobilă: creditul de nevoi personale, fără deplasări fizice la sediu. Tehnologia pe care este bazată soluția de creditare 100% online oferă clienților posibilitatea obținerii unui credit într-un timp scurt. În aplicația mobilă, clienții mai pot alege creditul de bunuri de consum pentru achiziția de produse de la parteneri, în acest moment fiind disponibile magazinele Altex și MediaGalaxy.

Astfel, clienții pot obține o finanțare între 1.000 – 15.000 lei pentru creditul de nevoi personale sau între 500 – 20.000 lei pentru creditul bunuri de consum. Perioada de rambursare este între 6 luni și 60 luni. Dobânzile sunt fixe și pornesc de la 9.99%/an.

„Ne bucurăm să avem un flux 100% digital pentru serviciile noastre financiare: credite nevoi personale și credite bunuri de consum. Acest flux este pus la dispoziția clienților prin două canale, website-ul Credex și aplicația mobilă. Procesul de obținere al creditului este foarte rapid, clienții sunt înrolați prin identificare biometrică, iar contractul de credit se semnează electronic”, a spus Traian Baicu, Director General Credex IFN.

Clienții care au deja un contract de credit încheiat la parteneri sau online pe platforma Credex pot folosi Aplicația Mobilă pentru a-și gestiona creditele în derulare sau pot aplica pentru noi produse financiare. Clienții au acces în mod transparent la toate detaliile creditului, la scadență sau la suma ratei. De asemenea, aplicația permite o serie de solicitări utile precum cerere de rambursare anticipată totală/parțială, cerere de restructurare contract de credit sau refinanțare.

În plus, Credex este în proces de includere și a altor comercianți parteneri în aplicație și are în plan dezvoltarea de noi funcționalități pentru clienți pe viitor. Aplicația Credex este disponibilă gratuit atât pentru Android, cât și pentru iOS.

Înființată în anul 2018, Credex IFN este o instituție financiară nebancară, înscrisă în Registrul Special al Băncii Naționale. Compania face parte din grupul Altex România. În prezent, compania oferă o gama variată de produse financiare: credite de bunuri de consum, credite de nevoi personale, credite auto și asigurări de viață în parteneriat cu Metlife.

Credex IFN oferă soluții de creditare persoanelor fizice prin intermediul comercianților parteneri, Broker, prin platforma site-ului Credex IFN și prin intermediul Aplicației Mobile Credex. Credex IFN acordă credite cu sume ce pornesc de la 500 lei până la 20.000 lei, cu o perioada de rambursare de la 2 luni și până la maximum 5 ani.

De la înființare, Credex IFN a finanțat credite în valoare de peste 47 de milioane de euro.