Platforma de business intelligence Termene.ro a achiziţionat platforma Confidas, un start-up specializat în generarea rapoartelor de credit pentru firme.

Termene face o mutare strategică pentru a-şi consolida poziţia de lider al pieţei de business intelligence şi pentru a-şi accelera dezvoltarea după o creştere cu 60% a cifrei de afaceri în anul 2022, potrivit Agerpres.

„Strategia de creştere prin achiziţii este complementară creşterii organice pe care am înregistrat-o în ultimii ani. În prezent, mai avem şi alte discuţii pentru preluarea unor companii inovatoare şi suntem deschişi să investim în continuare în start-upuri şi echipe care dezvoltă şi furnizează soluţii şi servicii pentru companii", a spus Adrian Dragomir, fondator al companiei Termene.

Ce aduce preluarea Confidas?

Preluarea Confidas face parte din strategia companiei de a oferi noua platformă Termene 360 AI unui număr cât mai mare de firme active pe piaţa din România. Noua platformă, dezvoltată cu tehnologii de inteligenţa artificială şi de tip machine learning, va fi lansată în luna aprilie a acestui an.

Platforma Confidas este o soluţie ce ajută peste 20.000 de antreprenori să facă afaceri cu încredere, bazate pe date, dar şi să obţină finanţare pentru proiectele lor. Confidas, care a fost lansată în 2019 de Eduard Burghelia, un tânăr antreprenor de 25 de ani, s-a remarcat prin parteneriatele de recomandare încheiate cu două bănci din România şi prin faptul că a fost sursa de documentare pentru descoperirea unor fraude cu bani publici.

VEZI ȘI: Detalii despre Confidas și Termene puteți citi în „Fintech Map” 2022

Confidas a primit investiţii în valoare de 130.000 euro din partea mai multor investitori, printre care V7 Capital şi GapMinder. Tehnologia platformei a fost dezvoltată de Neo Vision Technologies, care va continua ca partener tehnic alături de echipa Termene.

„Sunt convins că această tranzacţie va veni cu avantaje pentru toate părţile, dar mai ales pentru clienţii platformelor noastre. Am început Confidas când eram în primul an de facultate. Ne-am concentrat pe creşterea afacerii, iar acum este o soluţie complexă, folosită inclusiv de corporaţii în procesele interne. Oportunitatea vânzării Confidas a venit la momentul potrivit, întrucât simt că pentru a creşte mai mult este nevoie de experienţa şi resursele Termene, în timp ce eu voi explora noi oportunităţi de afaceri", a afirmat și Eduard Burghelia.

În continuare, Eduard Burghelia va colabora cu echipa Termene şi Confidas în calitate de advisor.

Foto: Dreamstime