Safetech Innovations a raportat, la nivel individual, o cifră de afaceri de 13,5 milioane de lei, o creștere cu 26% față de aceeași perioadă a anului trecut, și un profit net de 3,9 milioane de lei, o apreciere cu 49% comparativ cu primele șase luni din 2022.
La nivel consolidat, unde sunt incluse rezultatele aferente entității din Marea Britanie, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 13,5 milioane de lei și un profit net de 1,5 milioane de lei, scăderea profitului net fiind rezultatul investițiilor realizate pentru demararea activității pe piețele externe.
„În primele șase luni ale anului, am constatat o cerere ridicată pentru serviciile și soluțiile noastre de securitate cibernetică. În România, multe companii încă au nevoie de conștientizare în ceea ce privește pericolele din mediul digital. De aceea, echipele noastre derulează campanii de informare și educare în cadrul acestor organizații, iar parteneriatul încheiat recent cu Directoratul Național de Securitate Cibernetică va juca un rol esențial în sprijinirea acestor eforturi. Privind activitatea noastră din Marea Britanie, premisele sunt încurajatoare, având la acest moment proiecte în pipeline în valoare de 15,1 milioane de lire sterline, cu o valoare medie de aproximativ 140.000 de lire sterline per proiect”, a spus Victor Gânsac, Președinte Consiliu de Administrație și CEO al Safetech Innovations.
În ceea ce privește cifra de afaceri la nivel individual, în primul semestru din 2023, serviciile de securitate cibernetică au contribuit cu 35% la cifra de afaceri totală, iar implementarea soluțiilor de securitate cibernetică cu 65%. În primele șase luni din 2023, compania a introdus în portofoliu șapte clienți noi în România.
Citește și:
În cadrul entității din Marea Britanie, unde Safetech Innovations deține o participație de 67%, prima jumătate a anului a fost caracterizată de o activitate intensă de promovare și vânzare a serviciilor companiei pe plan local și semnare de parteneriate. Compania locală a semnat parteneriate cu 25 de potențiali reselleri, doi distribuitori pentru Marea Britanie și Emiratele Arabe Unite, precum și cu aproximativ 15 vendori. Începând cu luna septembrie, această entitate va începe să furnizeze „proof of concept” (POC) pentru servicii de tip Centru Operațional de Securitate (SOC) și soluția de securitate pentru mobil în Marea Britanie și Orientul Mijlociu.
La mijlocul lunii august a acestui an, Morgan Stanley Capital International (MSCI) a anunțat că acțiunile SAFE vor fi incluse în indicele MSCI Frontier Markets Small Cap și în indicele MSCI Romania Small Cap, începând cu data de 31 august 2023. Includerea acțiunilor companiei în acești indici reprezintă un moment important pentru Safetech Innovations și reflectă ascensiunea companiei pe scena internațională.
Citește și:
Indicele MSCI Frontier Markets Small Cap reprezintă un reper la nivelul acțiunilor companiilor cu capitalizare mică din piețele frontiere, în timp ce indicele MSCI Romania Small Cap reprezintă un reper pentru acțiunile companiilor cu capitalizare mică de dimensiuni mici din România.
Safetech Innovations este listată pe Piața Principală a Bursei de Valori București începând cu data de 6 februarie 2023 și se tranzacționează sub simbolul SAFE. În prezent, compania are o capitalizare de piață de aproximativ 202 milioane de lei.
+
Safetech Innovations furnizează, din 2011, servicii și soluții de securitate cibernetică, iar în prezent are peste 50 de angajați.
Compania are clienți din domeniile utilități, sănătate, asigurări, producție industrială, retail, sector public. De asemenea, șapte din cele mai mari zece bănci din România au ales Safetech ca furnizorul lor de servicii de securitate cibernetică. Safetech Innovations a fost implicată în peste o sută de proiecte pentru securizarea infrastructurilor critice derulate în Statele Unite, Canada, Brazilia, Maroc, Uniunea Europeană, Singapore, Filipine, India, China și Noua Zeelandă.
Citește și:
Foto: Dreamstime