BT Leasing și Țiriac Leasing au devenit prin fuziune o singură companie, BT Leasing.

În urma fuziunii, BT Leasing ajunge la 25.000 de clienți, 500 de milioane de euro în portofoliu, peste 2,8 miliarde lei active și aproape 250 de angajați, va avea prezență în 11 showroom-uri din țară și face astfel un pas strategic pe piața auto.

„Grupul Banca Transilvania prinde viteză pe piața auto prin creșterea și diversificarea bazei de clienți, extinderea ofertei de finanțare alternativă și expertiza complementară a celor două echipe de leasing. Ne-am propus să fim soluția de leasing preferată pentru piața auto, iar serviciile de top pentru business-uri și antreprenori vor fi motorul nostru de creștere. Spunem bun venit clienților Țiriac Leasing în Grupul BT”, a spus Ӧmer Tetik, Director General, Banca Transilvania.

Clienții Țiriac Leasing, deveniți clienți BTL, au la dispoziție pe site-ul BT Leasing detalii despre condițiile de derulare a contractelor, folosirea mașinilor, plata facturilor, asigurări etc.

CITEȘTE ȘI: Final pentru integrarea Țiriac Leasing în grupul Banca Transilvania

+

Banca Transilvania și grupul Țiriac au semnat un acord de achiziționare a companiei Țiriac Leasing la începutul acestui an. Finalizarea tranzacției s-a realizat în iunie 2022 (Future Banking a scris despre subiect aici), fiind supusă analizei și aprobării autorității competente.

Planul BT prin acest pas strategic a fost atât implicarea directă într-un model de afaceri de nișă pe piața auto, cât și întărirea poziției cu servicii de finanțare alternative.

Țiriac Leasing activează pe piață de peste 20 de ani, timp în care a dezvoltat un portofoliu diversificat de produse de leasing, prezentând o specializare semnificativă și recunoscută în sectorul auto, care va genera un aport relevant pentru grupul financiar Banca Transilvania. La data tranzacției, Țiriac Leasing avea active de 213 milioane de euro, finanțând de-a lungul timpului peste 37.000 de clienţi.

Compania de leasing din grupul financiar Banca Transilvania, BT Leasing (BTL), este la rândul său pe piață de peste 20 de ani, timp în care a susținut peste 10.000 de clienți și a încheiat peste 20.000 de contracte, iar în 2018 a fuzionat cu ERB Leasing. BTL are active de 1,366 milioane de lei. În 2021, o altă companie de profil a intrat în Grupul BT, Idea::Leasing.

Consultanții în tranzacția Țiriac Leasing – Banca Transilvania au fost: PwC, D&B DAVID și BAIAS S.C.A. - pentru Banca Transilvania, respectiv – Filip & Company pentru Grupul Țiriac.

Banca Transilvania a făcut prima achiziţie în 2015, Volksbank România, urmată în 2018 de Bancpost, ERB Retail Services și ERB Leasing, respectiv de Idea::BankIdea::Leasing şi Idea::Broker de Asigurare, în 2021. 

Foto: Dreamstime