Brick România va implementa panouri fotovoltaice pe unitățile sale de lucru începând cu această vară, cu scopul creșterii gradului de independență energetică în industriile mari consumatoare.

Astfel, Brick Constanța va fi primul magazin din rețeaua națională a retailerului care va beneficia de o investiție de 60.000 de euro pentru implementarea sistemului de panouri fotovoltaice. Ulterior, și celelalte magazine Brick vor avea instalate panouri fotovoltaice, iar magazinele pe care compania urmează să le deschidă în anii viitori în Oradea, Ploiești și București au deja inclusă în proiect implementarea energiei verzi. 

Inițial, instalarea unor astfel de sisteme verzi este estimată să acopere aproximativ 40% din necesarul total de energie, urmând ca în a doua fază a proiectului acest procent de producție a energiei verzi să fie dublat.

„Discuțiile despre găsirea soluțiilor alternative de energie, atât pentru eficiență, cât și pentru reducerea emisiilor de carbon au devenit o prioritate pe agenda a tot mai mulți jucători economici. Contextul plin de provocări pe care îl traversăm poate deveni o oportunitate de accelerare a implementării energiei verzi, iar în acest sens compania noastră și-a asumat investiții pentru următorii ani, astfel încât să obţinem independenţă energetică şi un control eficient asupra costurilor asociate. Începem proiectul de implementare a panourilor fotovoltaice cu magazinul nostru din Constanța, însă vor urma treptat toate magazinele din rețeaua Brick. Primele investiții sunt realizate din fonduri proprii, însă pe viitor luăm în calcul și accesarea fondurilor europene”, a declarat Directorul Executiv al Brick România, Oana Nechita.

În strategia Brick de tranziție către energia verde este inclusă și schimbarea flotei de mașini cu unele electrice, potrivit companiei.

Înființat în 2002, Brick este primul brand românesc de magazine de bricolaj, home improvement și proiecte DYI, cu magazine în Constanța, Mangalia, Giurgiu, Ovidiu și Satu Mare.

Credit foto: 161037019 © Lovelyday12 | Dreamstime.com