Fintech-ul Filbo a primit autorizarea de la Banca Națională a României a companiei Filbo Pay ca instituție emitentă de monedă electronică.

Această licență va permite Filbo să ofere companiilor mici și mijlocii, dar și altor categorii de antreprenori, accesul facil la servicii de cont curent și operațiuni asociate acestora (plăți, încasări, transferuri), dar și la obținerea  unui card.

„În urmă cu trei ani, când m-am alăturat echipei Filbo pentru a coordona procesul de autorizare ca instituție emitentă de monedă electronică, știam, din experiența anterioară, că va fi un drum lung, dar am avut convingerea că, alături de colegi, vom reuși. Autorizația ne-a deschis calea, însă drumul îl vom parcurge împreună cu clienții și partenerii noștri”, a spus Iulian Marinescu, CEO Filbo Pay.

Obiectivul principal al instituției după lansarea activității este să atragă pe termen mediu o cotă relevantă din piața de servicii financiare pentru antreprenorii locali, ce se situează în momentul de față la aproximativ 1 milion de entități de afaceri.

Întrucât gradul de bancarizare al micilor antreprenori din România este unul relativ scăzut, Filbo Pay dorește să facă accesul la serviciile financiare cât mai ușor, rapid și integrat cu celelalte servicii de finanțare oferite, creând ecosistemul Filbo pentru antreprenori. Întreaga misiune se bazează pe experiență de peste 30 de ani de pe piața financiară a grupului Filbo, din care fac parte OMRO IFN,  Filbo Pay și Easybill Digital.

+

Filbo este o platformă Fintech ce dezvoltă și oferă servicii integrate de creditare (www.filbo.ro), facturare (www.easybill.ro) și, mai nou, plăți (prin Filbo Pay) pentru micii antreprenori.

Filbo oferă finanțare pentru micro-întreprinderi și antreprenori individuali. Procesul de aplicare este 100% digital, de la selectarea produsului, încărcarea documentelor, identificarea online, până la semnarea electronică a contractului. Soluția digitală de creditare își propune să sporească accesul la finanțare pentru micii antreprenori, adresându-se unui segment care are nevoie de soluții mai rapide și mai flexibile.

Filbo beneficiază de programele de garanții europene EaSI și InvestEU, oferite de către Fondul European de Investiții.

Filbo este o marcă înregistrată a OMRO IFN, o companie înființată în anul 1994, specializată în acordarea de credite pentru finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii. 

Foto: Dreamstime