BNP Paribas Personal Finance anunță demararea procedurilor de sistare a operațiunilor din România ale diviziei de consumer finance, Cetelem.

Cetelem a înaintat către autoritățile de resort documentația necesară în vederea încetării activității de acordare de credite de consum pe piața din România, în conformitate cu procedurile de reglementare.

De ce se închide Cetelem?

Înființată în România în anul 2005 sub brandul Cetelem, BNP Paribas Personal Finance a înregistrat succes din punct de vedere comercial, însă activitatea companiei nu a atins dimensiunea necesară pentru a putea absorbi investițiile majore în IT necesare pentru o poziționare competitivă.

Prin urmare, BNP Paribas Personal Finance a realizat o analiză strategică pentru a identifica opțiunile existente în interesul clienților și al personalului. Din păcate, nu s-a concretizat procesul de identificare a unui partener financiar care să posede capacitatea de a defini și a asigura un viitor stabil pentru companie.

Continuitatea activității pentru partenerii și clienții ce dețin contracte și carduri de credit în derulare va fi asigurată până la rambursarea integrală și încetarea obligațiilor contractuale.

În această perioadă provocatoare, Cetelem va acorda, desigur, tot sprijinul necesar angajaților săi.

Această decizie vizează doar activitatea Cetelem, fără impact asupra altor entități ale BNP Paribas, care își vor continua operațiunile și implementarea planurilor de dezvoltare în România.

+

Începând cu 1 martie 2018, Cetelem IFN a devenit - BNP Paribas Personal Finance Paris Sucursala București, ca urmare a fuziunii strategice transfrontaliere dintre Cetelem IFN și banca mamă franceză BNP Paribas Personal Finance.

După finalizarea procesului de fuziune, activitatea comercială din România a continuat sub brandul Cetelem, cunoscut publicului de credite de consum din România.

În cei peste 15 ani de când este prezentă pe piața românească, Cetelem a oferit peste 1,8 milioane de credite.

+

BNP Paribas Personal Finance, subsidiară deținută în totalitate a grupului BNP Paribas, este un jucător important în domeniul finanțării consumatorilor în Franța și în Europa, oferind o gamă largă de produse de credit de consum.

Cu mărci precum Cetelem, Cofinoga, Findomestic și AlphaCredit, compania oferă o gamă completă de credite personale în magazine, la dealerii auto sau direct clienților prin intermediul centrelor sale de contact cu clienții și online.

BNP Paribas Personal Finance și-a completat oferta cu produse de asigurare și de economisire pentru clienții săi din mai multe țări, printre care Germania, Franța și Italia.

Foto: Dreamstime