Start-upul Berrystack Services a dezvoltat aplicaţia Savelit care urmărește promovarea educației financiare, destinată nu doar persoanelor fizice, ci şi familiilor sau cuplurilor care îşi împart cheltuielile.

Aplicaţia este disponibilă, pentru moment, în România, Finlanda, Olanda, Germania şi Marea Britanie.

În primul când, Savelit se conectează rapid şi simplu la conturile bancare ale utilizatorilor importând automat tranzacţiile financiare pentru a reda un raport de cheltuieli actualizat şi precis. Această funcţie, care centralizează informaţiile din mai multe conturi, nu doar dintr-unul singur, asigură o viziune clară asupra finanţelor, fără efortul manual de actualizare. În plus, utilizatorii pot seta bugete lunare adaptate nevoilor lor, cu alerte instantanee atunci când se depăşesc limitele stabilite. Planificatorul de bugete este conceput pentru a ajuta utilizatorii să ajusteze inteligent cheltuielile lunare. Savelit oferă şi o analiză profundă a modului în care sunt cheltuiţi banii, fiecare tranzacţie fiind plasată într-o categorie. Această caracteristică esenţială permite utilizatorilor să înţeleagă modelul lor de cheltuieli şi să identifice zonele în care pot economisi. Personalizarea este posibilă prin adăugarea sau schimbarea categoriilor", subliniază reprezentanții Berrystack Services.

Aplicaţia Savelit este disponibilă, la ora actuală, în două variante de achiziţie: pentru o subscripţie lunară de 2,99 de euro sau pentru una anuală, de 29,99 de euro. Savelit poate fi descărcată din App Store sau din Google Play.

Planul de extindere al aplicaţiei Savelit include peste 30 de ţări, precizează compania producătoare.

Start-upul Berrystack Services, lansat în urmă cu trei ani, reuneşte specialişti cu expertiză şi competenţe diverse, ce oferă servicii de software şi de consultanţă, soluţii tehnologice pentru diferite domenii şi modele de afaceri, cu precădere în industria financiară (fintech), dar şi în industrii precum energie, educaţie, servicii IT şi fabricaţie industrială.