Banca Comercială Română continuă extinderea ecosistemului digital George cu noi servicii și beneficii pentru utilizatori. Astfel, BCR anunță disponibilitatea Safe Travel, un produs de asigurare de călătorie oferit împreună cu OMNIASIG Vienna Insurance Group, ce poate fi achiziționat 100% online, în aproximativ șapte minute, pentru una sau mai multe persoane.

Safe Travel este o asigurare complexă de călătorie și se poate încheia atât pentru călătorii în România, cât și în străinătate – în Europa și/sau în spațiul non-UE. Pe lângă acoperirea principală reprezentată de asistența medicală în caz de accident sau îmbolnăvire, Safe Travel oferă posibilitatea de a alege acoperiri suplimentare dedicate unor situații ce pot apărea în timpul călătoriei, de la pierderea, distrugerea, deteriorarea, furtul și întârzierea bagajelor, pierderea sau furtul documentelor, întreruperea sau anularea călătoriei, ratarea plecării, tranzacții frauduloase, echipament sportiv, până la acoperiri privind animalele de companie lăsate acasă sau servicii domestice oferite la întoarcerea în România dacă în străinătate asiguratul a suferit un accident.

Safe Travel asigură asistență permanentă în cazul apariției unui eveniment neplăcut, inclusiv pentru situații în care este implicată răspunderea civilă a persoanei asigurate, protecția sa juridică, franșiza Casco la închirierea unei mașini în străinătate sau o indemnizație acordată pentru urmările unui accident survenit în străinătate. Asigurarea complexă de călătorie Safe Travel este configurată sub formă de pachete, care includ de la 2 până la 13 acoperiri. Beneficiile și acoperirile variază în funcție de tipul pachetului de asigurare selectat.

„Safe Travel este un produs de asigurare digital, creat pentru a oferi călătorii fără griji. Include o gamă foarte largă de acoperiri, dar și asistență permanentă din partea partenerilor noștri de la OMNIASIG Vienna Insurance Group. Asigurarea poate fi contractată 100% online, din magazinul George, în aproximativ șapte minute și oferă rapid patru pachete personalizate în funcție de nevoi, de tipul de călătorie și de locația vizitată. Experiența de contractare a unei asigurări de călătorie se schimbă complet, odată cu acest produs, și suntem încântați că reușim să le propunem clienților noștri conveniență, simplitate și siguranță, astfel încât să se poată bucura cât mai mult de vacanțe sau de călătoriile de afaceri”, a declarat Ramona Badea, Director Executiv Adjunct Carduri, Bancassurance & Customer Experience, BCR.

Acoperirile de bază ale Safe Travel sunt:

Asistența medicală de urgență, prin acoperirea cheltuielilor necesare generate de producerea unui accident (inclusiv în timpul practicării unui sport de agrement) sau îmbolnăvirea asiguratului, (pentru călătoriile în România, se acopera doar costurile consultațiilor la distanță);

Asigurarea bagajelor in caz de pierdere, distrugere, deteriorare, furt și întârziere (doar pentru călătoriile în străinătate);

Pe lângă acestea, în funcție de pachetul de acoperiri ales și de condițiil de asigurare aplicabile, clienții pot beneficia și de:

Răspunderea civilă pentru prejudiciile înregistrate de terţe persoane sub forma pagubelor la bunuri şi/sau vătămărilor corporale în timpul călătoriei.

Întreruperea călătoriei, ce acoperă costurile ocazionate de întreruperea călătoriei și întoarcerea mai devreme în România ca urmare a decesului soţului/soţiei sau al unei rude de gradul I sau II sau distrugerea/devastarea locuinţei asiguratului sau a sediului în care acesta îşi desfăşoară propria afacere, rezultând din incendiu, explozie, calamităţi naturale sau furt prin efracţie, produse în perioada călătoriei şi care fac necesară prezenţa la domiciliu a acestuia.

Despăgubiri pentru distrugerea, avarierea sau furtul echipamentelor sportive deţinute sau închiriate în perioada de asigurare şi în timpul călătoriei;

Asistență permanentă în cazul apariției unor evenimente neplăcute întâmpinate în timpul călătoriei (doar pentru călătoriile în străinătate), prin: suport acordat pentru spitalizarea şi/sau repatrierea asiguratului ori întoarcerea în România a copiilor minori, transmitere de mesaje către rudele, colegii sau prietenii din România ai asiguratului.

Lista completă a serviciilor pe care Safe Travel le acoperă este disponibilă pe site-ul OMNIASIG, în două secțiuni distincte, destinate călătoriilor în România și în străinătate.