Banca Comercială Română (BCR) anunță că acceptă cereri de creditare prin programul guvernamental IMM Prod, care a devenit operațional începând de miercuri.

„Lansarea IMM Prod este o continuare și o completare binevenită a programului IMM Invest, prin care BCR a acordat peste 4.000 de finanțări în valoare cumulată de mai bine de 3 miliarde de lei. Sunt din ce în ce mai multe situațiile în care antreprenorii au nevoie de finanțare pentru a-și dezvolta afacerile și a crește capacitatea de producție, astfel încât să poată raspunde rapid necesităților clienților și provocărilor contextuale din ce în ce mai ample. Este important să ai alături parteneri de încredere, care să înțeleagă nevoile afacerii și să ofere soluții optime, astfel încât să poți lua ușor decizia de a investi în modernizarea, eficientizarea sau crearea de noi facilități de producție. Știm că timpul este scurt, de aceea ne-am pregătit pentru a raspunde rapid solicitărilor, astfel încât un număr cât mai mare de antreprenori să beneficieze de avantajele IMM Prod”, precizează Bogdan Cernescu, Director Executiv Corporate Coverage BCR.

Mai exact, IMM Prod este dedicat întreprinderilor mici și mijlocii din zona urbană și are ca scop finanțarea producţiei, creşterea capacităţii de producţie, reconversia de la intermediere la producţie, precum și digitalizarea activităţii și îmbunătăţirea standardelor de mediu.

Prin acest program se acordă garanţii de stat ce pot acoperi până la 90% din valoarea finanţării, cu un plafon de 5 milioane de lei per beneficiar pentru creditele destinate capitalului de lucru și de până la 10 milioane de lei pentru creditele de investiţii.

Costurile de finanțare sunt din schema de ajutor de stat atașată programului, astfel că va fi subvenționată plata dobânzii pe o perioadă de 24 luni de la data acordării creditului, valoarea comisioanelor de risc și de administrare. În plus, pentru creditele de investiții, se acordă și un grant de 10% aplicat la valoarea finanţării garantate.

În plus, BCR subliniază că și-a adaptat și automatizat „rapid” fluxurile interne, pentru livrarea unui răspuns „cât mai rapid” antreprenorilor, în contextul în care prima etapa a programului se va încheia la 30 iunie 2022.

Cei interesați de mai multe detalii o au la dispoziție pe ADA, primul chatbot inteligent care oferă informații despre programele de finanțare și care poate clarifica dacă programul IMM Prod este soluția „optimă” pentru antreprenori, precum și prezentarea unor alternative la acesta (dacă există), potrivit BCR.

Credit foto: 79531550 / Bank © Gabriel Petrescu | Dreamstime.com