Tranziția către un portofoliu „verde” de carduri a fost accelerată, în ultimele șase luni, de către BCR. Procesul face parte din strategia băncii de a reduce amprenta de carbon prin activitățile și serviciile sale.

Peste 90% din cardurile emise din decembrie până în prezent, prin noile pachete de cont curent pentru persoane fizice, sunt produse din materiale reciclate, ceea ce înseamnă o reducere a amprentei de carbon cu aproximativ 2,7 tone.

„Ne-am angajat pe acest drum cu dorința de a crea cultură a sustenabilității, atât pentru noi și colegii noștri, cât și pentru clienții și comunitățile din România. Trebuie să le oferim oamenilor oportunitatea de a se implica în demersurile de protejare a mediului chiar și prin simpla alegere a produselor și serviciilor financiare. Vom continua în ritm susținut această tranziție către carduri realizate din materiale prietenoase cu mediul, cu promisiunea că le vom furniza, în același timp, și cele mai noi și accesibile produse”, a spus Ramona Badea, Director Executiv Adjunct, Produse și Segmente Retail, BCR.

În prezent, BCR emite carduri atât din plastic reciclat – cu un nivel de inserție cuprins între 85-100%, cât și din material biodegradabil.

Poluarea cu plastic este, la ora actuală, una dintre cele mai presante probleme de mediu din lume. BCR își concentrează de ceva timp eforturile în urmărirea lanțurilor valorice de producție care au un impact pozitiv asupra societății, prin protejarea mediului înconjurător.

În același timp, banca va continua promovarea unor practici bancare responsabile, susținând și promovând operațiunile digitale, comerțul electronic și plățile contactless.

Digitalizarea accelerată a serviciilor BCR a ajutat banca să folosească mult mai puțină hârtie în operațiuni, în condițiile în care oferă de mai mulți ani produse care pot fi acordate 100% online (62% din creditele personale sunt acordate online prin George, alături de 55% din toate cardurile de credit și 64% din toate produsele de descoperit de cont).

 Sursă foto: BCR