BCR a premiat cele mai inovatoare idei de afaceri ale liceenilor din Bucureşti la Young Business Minds, concursul de antreprenoriat organizat de Şcoala Comercială Superioară „Nicolae Kretzulescu" şi ASE.

Young Business Minds, primul concurs de antreprenoriat pentru elevii claselor X-XII de la liceele şi colegiile din Bucureşti, şi-a anunţat câştigătorii vineri, 5 mai 2023.

În finală au participat cele mai bune zece echipe, dintr-un total de 89 de înscrieri de la 20 de licee din Bucureşti, iar cele mai inovatoare şi solide planuri de afaceri au fost recompensate cu premii în bani, în valoare totală de 2.000 de euro. Finala a avut loc în sala de evenimente a Şcolii Superioare Comerciale „Nicolae Kretzulescu" şi a fost transmisă live pe paginile BCR de Facebook şi LinkedIn.

Pentru a-şi prezenta business-urile şi ceea ce aduc nou pe piaţă, fiecare dintre cele zece echipe a avut la dispoziţie trei minute, expunerea lor fiind urmată de o sesiune de trei minute pentru întrebări şi feedback din partea juriului.

„Am creat Young Business Minds pentru a stârni spiritul antreprenorial al liceenilor şi pentru ca aceştia să înveţe cum se creează un plan de afaceri de la A la Z. Toate ideile de business ajunse în finală au propus soluţii pentru probleme reale din societate şi pot fi transformate în afaceri viabile în viitorul apropiat", a declarat Cătălin Lupoaie, B2B Marketing Manager BCR.

La final, juriul, format din zece antreprenori, profesori şi manageri cu experienţă în diverse domenii de business şi medii universitare, a acordat patru premii pentru echipele care au reuşit să creeze planuri de afaceri de impact.

Astfel, Premiul I (1.000 euro) a mers la echipa Figurines Studios – care propune o idee de business cu produse decorative 3D, realizate prin intermediul inteligenţei artificiale (Cojocaru Andrei-Şerban şi Petre Clara Eleonora, Colegiul Economic „A. D. Xenopol", Bucureşti).

Premiul II (500 euro) a ajuns la echipa Solareen – grup de iniţiativă care propune înfiinţarea unui parc fotovoltaic la periferia Bucureştiului (Livia Carasel, Angelo Niţă, Francesca Mocan, Anne Marye Strugariu şi Naty Stoica, Şcoala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu", Bucureşti).

Totodată, Premiul III (300 euro) a fost obţinut de Mudo Furniture – o idee de business de mobilă modulară, care propune un design flexibil, cu piese de mobilier uşor de transportat şi montat, care utilizează materiale eco-friendly şi reciclate (Gavrilă Roxana şi Sandu Mihnea, Şcoala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu", Bucureşti).

Menţiune (200 euro) a mers la Dulcis – producţie de dulciuri special realizate pentru persoanele cu diete speciale: vegane, cu intoleranţă la lactoză, cu diabet sau diferite alergii (Mutu Irina Ştefania şi Călăraşu Alessia Maria, Şcoala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu", Bucureşti).

Concursul a fost iniţiat de Şcoala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu" şi susţinut de BCR Şcoala de Business, BCR Social Finance şi Fundaţia Academiei de Studii Economice din Bucureşti, cu aprobarea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Elevii au fost îndrumaţi de un profesor coordonator din liceul de provenienţă, iar în realizarea planului de afaceri au putut accesa în mod gratuit resursele de pe platforma de educaţie financiară BCR Şcoala de Business.

Foto via Facebook