Bankata, start-upul de tehnologie care înlocuiește toate aplicațiile bancare din telefonul unui utilizator și îl ajută să-și administreze toate produsele financiare într-un singur loc, lansează o campanie de finanțare pe platforma Ronin, prin care țintește obținerea unei finanțări în valoare de maxim 150.000 de euro, parte dintr-o rundă extinsă de până la 350.000 de euro.

„Bankata te ajută să-ți gestionezi bugetul familie, să-l optimizezi, să investești și de asemenea, îți arată cum ai putea cheltui sau investi mai eficient banii personali. În plus, vine și cu o componentă unică: îți oferă posibilitatea să iei un credit imobiliar din Spania, la dobânzile bancare din peninsulă, pentru a-ți achiziționa o locuință acolo", spune Andrei Perianu, COO Bankata.

„La nivel regional, în acest moment, nu există nicio aplicație care să vină cu o soluție integrată pentru bugetul consumatorilor în care să-ți poți vedea și gestiona toate conturile bancare, investițiile, produsele de creditare, care să precalifice clienții pentru produse noi de creditare și pe baza analizei profilului tranzacțional să te ajute să-ți optimizezi bugetul prin oferirea de recomandări independente și imparțiale. Încă din primul an de la lansare, Bankata are peste 15 parteneri instituții financiare cu renume precum BCR, OTP, BRD, UniCredit, Revolut, Saxo, Interactive Brokers”, completează acesta.

Bankata va deveni Bankata app pentru Android si iOS și va fi cea mai cuprinzătoare aplicație de finanțe personale. Aplicația va agrega conturile curente, investițiile și produsele de creditare pe care un utilizator le deține la diverse instituții financiare, iar aceștia vor avea și posibilitatea de a efectua plăți atât între conturile personale, cat si externe.

Bankata app va verifica Biroul de Credit și va recomanda utilizatorilor soluții de optimizare a finanțelor personale special dezvoltate pentru aceștia în funcție de scorul de credit și comportamentul financiar. Mai mult, aplicația Bankata va oferi informații despre abonamentele lunare plătite, taxe și amenzi și va oferi posibilitatea administrării și plății acestora.

Foto: Pexels