Credit Europe Bank introduce funcționalitatea contactless pentru toate bancomatele sale. Cu ajutorul acesteia, clienții băncii pot efectua tranzacții la bancomate cu o simplă atingere a cardului, telefonului, ceasului sau altui dispozitiv smart dotat cu tehnologie NFC, indiferent de banca emitentă a cardului.

Această opțiune este ideală pentru plățile rapide și retragerile de numerar, constituind, totodată, o modalitate rapidă și convenabilă prin care clienții își pot efectua operațiunile bancare.

Pe lângă retragerea de numerar și interogarea soldului, care pot fi realizate cu ajutorul telefonului sau smartwatch-ului (cu cardul înrolat în Apple Pay, Google Pay etc.), clienții băncii se bucură de o gamă extinsă de opțiuni disponibile doar prin apropierea cardului fizic de cititorul contactless: depunerea de numerar, solicitarea unui extras de cont, în care sunt afișate ultimele 10 tranzacții ale cardului, plata ratelor pentru cardul de credit și transferuri către un alt cont.

„Suntem încântați de implementarea funcției contactless pentru bancomatele noastre, oferindu-le, astfel, clienților noștri o modalitate mai rapidă și mai convenabilă, totodată sigură, de a efectua tranzacții bancare”, a spus Antar Turgay, Chief Retail Banking Officer al Credit Europe Bank România. „Această noutate din portofoliul Credit Europe Bank vine ca o completare a digitalizării serviciilor băncii, prin care dorim să îmbunătățim experiența bancară a clienților noștri.”

Tranzacțiile contactless la bancomate oferă numeroase avantaje de securitate, ceea ce face din acestea o opțiune convenabilă și mai sigură pentru clienți, având ca prim beneficiu reducerea contactului fizic și eliminând, astfel, riscul dispozitivelor de copiere a datelor.

Credit Europe Bank a introdus în ultimii ani Apple Pay și Google Pay, a lansat monet (noua aplicație de mobile banking), dar și aplicația Avantaj SoftPOS, oferită comercianților. De asemenea, a fost relansat website-ul instituției și prezentate o nouă versiune a aplicației de mobil AVANTAJ2go și o nouă interfață a platformei de Internet Banking.

Membră a grupului financiar olandez Credit Europe Bank, banca este activă din anul 1993, când a activat sub denumirea de Banca de Credit Industrial și Comercial, devenind Finansbank (în anul 2000), iar apoi, în 2007, în urma unui proces de rebranding, primind denumirea de Credit Europe Bank România.