Banca Transilvania lansează Creditul APIA 100% online pentru clienții care beneficiază în acest an de subvenții. Împrumutul asigură banii de care fermierii au nevoie pentru plăți curente, până la primirea subvențiilor APIA. 

În funcție de când aplică pentru credit, clienții au acces la bani în aproximativ o oră și cel târziu în următoarea zi lucrătoare. Pentru a aplica pentru împrumut, clienții trebuie să aibă adeverință APIA, iar contul colector specificat pe adeverință să fie la Banca Transilvania.

Detalii despre cel mai nou credit BT:

  • Destinație: achiziția de materii prime și mărfuri, pentru salarii, respectiv plata utilităților, taxelor la stat și către furnizori;
  • Suma acordată: până la 90% din suma pe care urmează să o primească un client BT, ca subvenție;
  • Perioada împrumutului: se acordă pe o perioada până la primirea subvenției;
  • Garanția este subvenția care urmează să fie primită de la APIA.

+

În aprilie, APIA a demarat procedura de eliberare a adeverințelor pentru subvenții pe baza cărora fermierii pot lua sumele în avans, prin credite bancare. Adeverințele eliberate de APIA permit fermierilor să obțină banii pentru subvenții în avans de la bănci pentru campania 2023.

De asemenea, prin adeverință se confirmă, la data emiterii acesteia, suprafața determinată la plată pentru intervențiile și măsurile care fac obiectul convenției încheiate cu instituțiile bancare și nebancare, că s-a efectuat controlul administrativ sau controlul preliminar sau datele au fost preluate din informațiile existente în cererea închisă în aplicația IPA online și înregistrată în IACS, după caz, asupra cererii beneficiarului referitor la eligibilitatea pentru intervențiile și măsurile de sprijin prevăzute în Convenție.

Foto: Pexels