Portofoliul de asigurări al sucursalei Aegon în România va fi transferat la Asirom Vienna Insurance Group, în urma achiziţionării de către Vienna Insurance Group a companiilor Aegon din Europa Centrală şi de Est.

Asirom a primit pre-aprobarea acestui transfer de la Autoritatea de Supraveghere Financiară, relatează Agerpres.

„Asirom Vienna Insurance Group, unul dintre cei mai importanţi jucători din industria asigurărilor din România, este încântată să anunţe începerea procesului de preluare a portofoliului de asigurări de viaţă de la Aegon România. Această preluare strategică reprezintă un pas semnificativ în extinderea portofoliului şi consolidarea poziţiei de lider a Asirom Vienna Insurance Group pe piaţa asigurărilor din România", spun oficialii Asirom.

Astfel, prin integrarea portofoliului Aegon România, Asirom „devine un partener de încredere pentru un număr şi mai mare de clienţi, oferind o gamă diversificată de produse şi servicii de asigurare adaptate nevoilor mereu în schimbare ale consumatorilor.”

Totodată, echipa Asirom îşi propune să asigure o tranziţie fără probleme pentru clienţii şi partenerii Aegon România.

Aegon Asigurări România este o sucursală a Aegon Polonia (Aegon Towarzystwo Ubezpieczen Na Zycie SA), astfel că transferul portofoliului de asigurări este supus, de asemenea, aprobării Autorităţii de Supraveghere Financiară Poloneză (KNF). Transferul se va realiza cu respectarea prevederilor legale aplicabile.

Asirom VIG este una dintre cele mai importante companii de asigurări de pe piaţă, cu tradiţie în industria asigurărilor din România. Compania are o reţea naţională de 140 de agenţii, 1.500 de agenţi activi şi numeroşi parteneri externi.

Asirom face parte din Vienna Insurance Group (VIG), principalul grup de asigurări în întreaga regiune a Europei Centrale şi de Est (ECE). Peste 50 de companii de asigurări şi fonduri de pensii din 30 de ţări fac parte din acest grup.

Foto: Dreamstime