Grupul BCR și Arval România au finalizat acordul pentru transferul unei părți din activitatea de leasing operațional a BCR Fleet Management.

Future Banking a scris despre acest subiect aici. Tranzacția face parte din strategia grupului BCR de a se concentra pe produsele sale bancare de bază, dar și de a continua să ofere clienților săi soluții de mobilitate într-un mod și mai eficient.

Consiliul Concurenței a validat  tranzacția prin care Arval Romania preia de la 1 noiembrie 2022 controlul asupra flotei apreciind că această achiziție nu ridică obstacole în zona concurenței.

Noul parteneriat va include activități viitoare comune de promovare a serviciilor de mobilitate sustenabilă, în linie cu strategiile și direcțiile de dezvoltare ale ambelor companii.  

„Suntem foarte încântați de acest parteneriat și am toată convingerea că, împreună cu BCR, vom putea dezvolta noi produse și descoperi noi oportunități de dezvoltare la nivelul pieței locale. Implicarea activă a echipelor BCR si Arval a accelerat întregul proces – de la tranzacție și până la integrarea clientelei în sistemele noastre, iar acest lucru ne-a permis să punem la dispoziția clienților, într-un timp record,  întreaga gamă de produse și servicii pentru a răspunde unei nevoi din ce in ce mai ridicate de mobilitate și tranziție energetică. Datorită eforturilor susținute ale unui partener de talia si cu expertiza BCR-ului, putem afirma cu mândrie că poziția obținută la începutul anului, aceea de lider în segmentul de Leasing Operațional Full service a fost reconsolidată”, a spus Roxana Lupescu, General Manager Arval Romania.

Întregul proces a beneficiat de consultanță susținută din partea companiilor RTPR pentru Arval Romania și Filip & Company pentru BCR.

Foto: Dreamstime