Arctic Stream (AST), integrator de infrastructură și securitate IT, a jucat un rol important în construirea infrastructurii de date, constând în instalarea și configurarea echipamentelor hardware și a soluțiilor software de virtualizare de ultimă generație, pentru ClusterPower, cel mai mare centru de date din Europa Centrală și de Sud-Est.

Dedicat proiectelor majore care necesită infrastructură de mare putere, campusul tehnologic al ClusterPower beneficiază de propria soluție inovatoare pentru producția de energie verde și răcire și are un indicator extrem de bun în ceea ce privește eficiența energetică (PUE 1,1 față de media globală de 1,6-1,7).

Situat în apropierea Craiovei, centrul de date certificat ca Tier III de Uptime Institute, oferă la nivel național și global servicii de colocare de înaltă densitate, cloud computing, infrastructură pentru calcul de înaltă performanță și pentru inteligență artificială și va fi unul dintre cele mai mari din Europa.

Infrastructura de date construită de Arctic Stream pentru ClusterPower este modulară, scalabilă și cu disponibilitate ridicată, capabilă să răspundă provocărilor și cerințelor companiilor care au nevoie să stocheze și să proceseze volume mari de date în mod eficient și sigur. Aceste servicii sunt destinate unor companii din sectorul financiar-bancar, comerț electronic, producție industrială, industria farmaceutică sau cea a dezvoltării de soluții software.

„Cu ajutorul infrastructurii puse la punct cu sprijinul Arctic Stream, la cele mai înalte standarde de calitate şi eficienţă, pe partea de date, rețea, storage şi compute, suntem gata să punem la dispoziţia business-urilor din ţară şi de peste hotare sisteme complexe de stocare şi de gestionare a unor cantităţi uriaşe de informaţii”, a spus Cosmin Georgescu, CEO, ClusterPower.

ClusterPower dispune de o capacitate de stocare și procesare generoasă, pe nivele de performanță, care poate fi extinsă rapid, și este primul furnizor de astfel de servicii care garantează performanța integrală a soluțiilor cloud oferite. De asemenea, rețeaua este construită cu interfețe de 100 Gbps încă de la începutul proiectului.

În realizarea acestei infrastructuri, Arctic Stream a coordonat numeroși experți și a integrat soluții, tehnologii şi echipamente de procesare şi stocare de date de la mai mulți producători globali, cum ar fi: Cisco Systems, NetApp, Nvidia, HPE, VMware, F5 şi Palo Alto. 

Sursă foto: Dreamstime