Anchor Grup a obținut o finanțare de 80 de milioane de euro de la Banca Transilvania pentru refinanțarea segmentelor de retail și office ale grupului. Creditul reprezintă una dintre cele mai importante finanțări bancare acordate în ultimii ani pentru jucătorii din piața imobiliară românească.

„Parteneriatul nostru cu BT este un semn pozitiv pentru piața de real estate, nu doar pentru grupul nostru, ci și pentru toți investitorii activi din țară și pentru potențialii investitori imobiliari străini interesați de România. Disponibilitatea capitalului local este, de asemenea, un semn al maturității pieței imobiliare din România, în a cărei putere credem cu tărie, și este de natură să încurajeze această tendință și să o transfere și către alte industrii", a spus Affan Yildirim, Director General, Membru al Consiliului de Administrație al Anchor Grup și Membru al Consiliului de Administrație al Shopping MallDova.

Anchor Grup și-a început activitatea în România acum 25 de ani. De atunci şi până în prezent, investiția companiei a depășit 500 de milioane de euro. Portofoliul său include o componentă de retail: Anchor Grup a dezvoltat primul centru comercial modern din România, București Mall-Vitan, urmat de Plaza România. În incinta acestuia din urmă, Anchor Grup a deschis cinematograful Movieplex, care le-a oferit în premieră românilor posibilitatea de a viziona filme în format 3D. Renovarea ambelor malluri, păstrându-le în același timp funcționale, a fost un alt proiect uriaș și o premieră pentru piața locală.

„Creditarea bancară rămâne cea mai importantă și – până în prezent – cea mai eficientă sursă de finanțare din România, accesată de industria de real estate. Prin parteneriatul cu Anchor Grup contribuim la crearea unui impact social pozitiv pe piață, prin proiecte durabile, într-un sector care joacă un rol esențial în toate aspectele vieții noastre”, a menționat și Cosmin Călin, Director Executiv Mari Clienți Corporativi, Banca Transilvania.

Investițiile din ultimii ani ale Anchor Grup vizează şi sectorul rezidențial. Acestea au început cu InCity Residences, care include peste 500 de apartamente în patru blocuri. Cel de-al doilea proiect rezidențial finalizat este Pallady Towers, care dispune de peste 200 de apartamente în două clădiri.

La ora actuală, ansamblul rezidenţial Select Residences – cu peste 300 de apartamente aflate în trei imobile - este proiectul în dezvoltare al companiei, pe acest segment.

Portofoliul Anchor Grup include, de asemenea, clădiri de birouri: Anchor Plaza, care are un grad de ocupare de 100%, Plaza România Offices și, respectiv, Metropol Plaza, care se află încă în lucru.

Credit foto: Photo 186115631 © Andreea Constantinescu | Dreamstime.com