Experiența digitală, când vine vorba despre interacțiunea cu companiile financiare, e pe buzele tuturor, iar în discuția dedicată acestui subiect, „Refining UX to get ahead of your competition”, din cadrul Future Banking Summit 2023, Anca Petcu, Chief Operations Officer la First Bank a povestit despre abordările inedite în acest sens.

La First Bank, Anca coordonează proiecte de importanță strategică pentru bancă, cu impact în dezvoltarea business-ului, management-ului schimbării și digitalizării. În calitate de COO – Chief Operations Officer, Anca coordonează în prezent Divizia de Canale Digitale si Transformare, Divizia Operațiuni, Divizia IT și IT Security, Bancassurance, Direcția Managementul Furnizorilor și Facilităților, Trezorerie – Back Office precum și Divizia de Management al Proiectelor.

„E evident că user experience e o temă tot mai importantă și relevantă. Mai mult, ar fi de neimaginat să n-avem în vedere experiența digitală, în ziua de astăzi. Produsele financiare sunt complicate. Nu e suficient să digitalizăm un singur serviciu sau un flow. Iar clientul vrea să afle totul cât mai clar și să-i fie cât mai ușor să acceseze un serviciu online. First Bank a reconstruit de la zero această experiență, iar în timpul testelor am aflat lucruri interesante, cum ar fi tocmai faptul că ceea ce făceam, în trecut, într-un anumit fel, nu era mereu înțeles de către client. Dacă digitalizezi procesele în mod constant, vei avea surprize de la ceea ce își doresc clienții”, a spus, printre altele, Anca Petcu.

Astfel, Anca Petcu a mai insistat că e foarte important felul în care privim dezvoltarea produselor digitale, iar această perspectivă trebuie să treacă dincolo de funcționalități și să înțelegem mai bine cum își doresc clienții să interacționeze cu serviciile financiare. „Opinia noastră nu mai e atât de importantă”, a punctat Petcu.

Vezi mai jos toată discuția „Refining UX to get ahead of your competition”, din cadrul Future Banking Summit, la care au mai participat Elena Bicher, Head of Art & UX/UI la Promocrat, și Sebastian Piu, Co-Founder and Managing Partner la 123Credit.ro.