Alpha Bank România continuă să faciliteze în 2024 accesul proprietarilor aspiranți la programul "Noua Casă".

Creditul "Alpha Housing Noua Casă" asigură accesibilitatea cu o dobândă atractivă de 2% + IRCC și cu comision zero pentru analiza dosarului.

În acest an, comisionul de administrare a garanției acordate de stat prin FNGCIMM, a fost redus la 0,15%, față de 0,30% (în 2022 și 2023), contribuind astfel la îmbunătățirea condițiilor generale ale programului.

Cu un avans minim de 5% pentru locuințele cu prețuri de până la 70.000 de euro și 15% pentru locuințe cu prețuri cuprinse între 70.001 și 140.000 de euro, Alpha Bank Romania își extinde sprijinul către un spectru larg de potențiali proprietari de locuințe.

„Alpha Bank România este recunoscută pentru expertiza sa în domeniul creditării ipotecare, punând la dispoziția clienților numeroase opțiuni de produse specifice, de la achiziția de locuințe până la construcția de locuințe. Implicarea băncii în programul Noua Casă vine firesc pentru a concura soluții de finanțare pentru un public specific aflat la început de drum - și anume tinerii", a spus Maria Bogodai, Directorul Segmentului Persoane Fizice Alpha Bank România. 

Alpha Bank Romania oferă o suită completă de produse ipotecare, inclusiv opțiuni cu dobânzi fixe pentru primii cinci ani sau cu dobânzi variabile în lei sau euro, care răspund diverselor nevoi de locuire, fie că este vorba de achiziționarea sau construirea unei locuințe.

În plus, banca oferă soluții dedicate clienților care se orientează spre locuințe eficiente din punct de vedere energetic, prin intermediul creditului Alpha Green.

Clienții au opțiunea de a obține o asigurare de viață, precum și o acoperire cuprinzătoare pentru șomaj și incapacitate temporară de muncă, asigurând protecție pe tot parcursul procesului de achiziționare a unei locuințe.

Context

Programul Prima Casă (cum s-a numit inițial) a fost lansat în 2009 și este destinat sprijinirii persoanelor care achiziționează pentru prima dată o locuință și nu au beneficiat în trecut de credit ipotecar.

Pentru anul 2024, plafonul alocat programului Noua Casa va fi in valoare de 1 miliard lei, mai mică față de plafonul de anul trecut care a fost de 1,5 miliarde de lei. 

Băncile partenere în program sunt: Alpha Bank, Exim Banca Românească, Banca Transilvania, BCR, BRD, CEC Bank, First Bank, Garanti Bank, ING Bank, Intesa Sanpaolo Bank, Libra Internet Bank, OTP Bank, Raiffeisen Bank, Unicredit Bank, Vista Bank și Techventures Bank.