Alpha Bank România a crescut dobânzile la produsele de economisire în lei și în valută, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru persoanele juridice. În cazul depozitelor în lei pe un an pentru persoane fizice, acestea ajung la 7,25%.

Tot mai multe bănci au mărit în ultima perioadă dobânzile la depozite, pentru a acoperi creșterea inflației și pentru a face depozitele din nou atractive.

Maria Bogodai, Director Direcția Banking Persoane Fizice în cadrul băncii, spune că actualul context cere flexibilitate și planificare financiară,

„Oferta Alpha Bank în zona economisirii este printre cele mai complete din piață, susținând comportamente financiare diversificate, de la conturi de economii cu posibilitatea de a economisi automat, la depozite pe termen scurt și mediu cu plata la scadență sau lunară a dobânzii în lei, euro, dolari și lire sterline până la depozite pe termen lung de până la 3 ani în lei. În același timp, răsplătim loialitatea clienților care încasează salariul sau pensia cu un bonus de dobândă, iar accesul la banii din depozit la scadență este fără comision de retragere numerar la ghișeu”, a spus Maria Bogodai.

Care sunt noile dozânzi?

Pentru persoanele fizice, dobânzile la depozitele în lei ajung la 6,25% (trei luni), 6,75% (șase luni), 7% (nouă luni) și 7,25% pentru cele pe un an.

Persoanele juridice primesc dobânzi care variază între 4,50% (depozitele pe 3 luni) și 5,50% (depozitele pe un an).

La depozitele în euro, dobânzile pentru persoanele fizice variază între 0,30% (pentru depozitul pe 3 luni) la 0,70%, pentru depozitele pe un an.

Persoanele juridice care deschid depozite la Alpha Bank au dobânzi cuprinse între 0,10% și 0,30%.

Dobânzile la depozitele în dolari pentru persoanele fizice ajung acum la 1,40% pentru depozitele în dolari pe un an, 1,25% pe 9 luni și 1,00% pe șase luni.

Mai multe informații despre nivelul dobânzilor și despre produsele de economisire ale Alpha Bank România sunt disponibile pe site-ul instituției financiare.

Sursă foto: Alpha Bank