Alpha Bank Romania a anunțat semnarea unui contract de transfer de business cu Orange Money România, care se referă la preluarea activităților de retail și care cuprinde portofoliul de clienți, activele digitale de top (aplicația mobilă), portofoliul de carduri de credit și angajații.

Prin această achiziție, Alpha Bank Romania continuă strategia sa de creștere a valorii oferite clienților săi și de consolidare a prezenței pe piață.

Tranzacția va pune la un loc expertiza în banking a Alpha Bank Romania cu competențele digitale ale Orange Money, permițând băncii să devină unul dintre jucătorii cheie în bankingul digital din România. În plus, specialiștilor Alpha Bank li se vor alătura angajații Orange Money România pentru a crea una dintre cele mai experimentate echipe de profesioniști în digital banking.

„Alpha Bank Romania a îmbinat tradiția și inovația încă de la începutul activității sale, iar această achiziție face parte din strategia băncii de a-și consolida poziția pe piață și de a oferi clienților o experiență digitală superioară. Suntem încântați să beneficiem de punctele forte ale Orange Money România și bucuroși de oportunitatea de a construi un ecosistem de soluții digitale pentru clienții noștri. Gândirea strategică, flexibilitatea și viziunea pe termen lung a Alpha Bank Romania sunt astfel completate cu o infuzie de agilitate și expertiză în domeniul serviciilor financiare digitale de top”, a spus Sergiu Oprescu, Președinte Executiv al Alpha Bank Romania și Director General al Rețelei Internaționale Alpha Bank Group

Lansată în 2016, soluția Orange Money a devenit o alternativă la serviciile bancare tradiționale din România, oferind o experiență digitală completă pentru emiterea cardurilor de debit și credit, transferuri, plăți și alte operațiuni financiare zilnice. Ca urmare a acestei tranzacții, clienții Orange Money vor beneficia în continuare de servicii financiare digitale end-to-end ca parte din Alpha Bank România.

Prin integrarea portofoliului de clienți Orange Money România, Alpha Bank Romania își extinde semnificativ propria bază de clienți și își va consolida poziția pe piață. Clienții Orange Money România vor continua să beneficieze de produsele și serviciile existente și în plus vor obține acces la întreaga gamă de produse și servicii oferite de Alpha Bank Romania. În același timp, banca va putea pune la dispoziția consumatorilor soluții digitale de top prin integrarea și dezvoltarea aplicației de mobil a Orange Money.

„Datorită unei echipe puternice de specialiști în digital banking, Orange Money România a crescut constant devenind o soluție digitală financiară de top, recunoscută de către clienți și de piață pentru calitatea serviciilor și pentru viziunea inovatoare. Abordarea strategică a Orange Money a avut mereu în vedere integrarea aplicației și a produselor sale într-un ecosistem bancar și, pentru a atinge acest obiectiv, am semnat transferul businessului de retail Orange Money către Alpha Bank România. Experiența Alpha Bank va oferi continuitate clienților noștri, iar produsele lor bancare vor îmbogăți suita de servicii la care utilizatorii Orange Money au acces astăzi”, a afirmat și Haris Hanif, CEO Orange Money România.

Tranzacția privește doar piața din România și se va finaliza după îndeplinirea unor pași preliminari în cazul unor astfel de tranzacții, precum primirea aprobărilor de la autorități.