Alpha Bank România, instituție financiară recunoscută pentru inovațiile introduse în premieră pe piața locală în domeniul serviciilor de plată (Tap-To-Phone, Instant Money Back, Instant Disbursement, etc.), anunță lansarea funcționalității de tokenizare a cardurilor, integrată în sistemele schemelor de carduri (Mastercard MDES, VISA VTS).

Față de alte soluții de tokenizare, soluția integrată în platforma E-commerce Alpha Bank îmbunătățește securitatea tranzacțiilor prin înlocuirea datelor sensibile ale cardului cu un token EMVCo.

„În ultimii ani, tot mai mulți consumatori aleg să își salveze datele cardului în contul de client al comercianților pentru a ușura procesul de plată în cazul cumpărăturilor online. Prin Mastercard Digital Enablement Service, utilizatorii beneficiază de o experiență de achiziție îmbunătățită, facilă și sigură, în timp ce pentru comercianți acest serviciu reduce la minimum tranzacțiile frauduloase și costurile relative, îmbunătățind în același timp ratele de aprobare ale tranzacțiilor. Ne bucurăm să anunțăm astăzi integrarea acestui serviciu în platforma eCommerce Alpha Bank”, spune Radu Ionescu, Director Product Management, Mastercard.

Fiind prima platformă cu această funcționalitate lansată pe piața locală, Alpha Bank va permite comercianților și integratorilor de plăți să actualizeze instant cardurile clienților, înrolate la nivel de cont, atunci când acestea sunt reînnoite. Astfel, procesul de plată este simplificat, iar impactul în optimizarea ratelor de aprobare a tranzacțiilor este imediat. În plus, opțiunea permite captarea vizualului cardului pentru a facilita identificarea rapidă din partea deținătorului, mai ales când deține mai multe carduri înrolate în contul oferit de comerciant.

Foto: Dreamstime