Alpha Bank România a semnat, în luna decembrie, un parteneriat cu Fondul European de Investiţii (FEI) pentru implementarea unor instrumente financiare de tipul garanţiilor de portofoliu, relatează Agerpres.

Cele două produse de garantare se subscriu pilonului de instrumente financiare din cadrul PNRR şi vizează domeniile de sustenabilitate şi competitivitate, după cum urmează:

  • SME Sustenabilitate - cu focus pe finanţări verzi, în vederea adaptării companiilor şi proceselor de afaceri la schimbările climatice cu impact major asupra calităţii vieţii, potenţând utilizarea resurselor şi contribuind semnificativ la obiectivul major al Uniunii Europene de atingere a neutralităţii climatice în anul 2050;
  • SME Competitivitate - cu focus pe stimularea potenţialului de creştere şi de generare de plus valoare la nivelul companiilor, prin îmbunătăţirea semnificativă şi/sau extinderea capacităţilor de producţie.
„Ne face plăcere să extindem portofoliul de soluţii pentru mediul de afaceri din România, prin parteneriatul cu FEI. Urmărim ca prin acest parteneriat să oferim clienţilor noştri toate beneficiile ce decurg din implementarea acestor produse de garantare şi suntem pregătiţi să le susţinem proiectele transformaţionale generând valoare adăugată în economia românească. Companiile au nevoie de soluţii adaptate activităţilor lor, iar la Alpha Bank Romania pot beneficia de produse financiare potrivite pentru amplificarea potenţialului de creştere", a spus Dragoş Drăghici, Director în cadrul Direcţiei IMM a Alpha Bank Romania.

Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare şi financiare din Grecia. Activităţile internaţionale ale Grupului se extind, pe lângă România, şi în Regatul Unit, Luxemburg şi Cipru.