Alpha Bank România anunţă că a implementat terminale de plată la punctele de vânzare bilete ale castelelor Peleş şi Pelişor, dar şi la magazinul de suveniruri din cadrul ansamblului turistic.

Muzeul Național Peleș, cu cele două castele-monument, Peleș și Pelișor, pe care le administrează, este o instituție de top în peisajul muzeal din România. Ctitorie a primului rege al României, Carol I de Hohenzollern, complexul Peleș din Sinaia reprezintă un reper istoric și cultural, fiind în prezent un brand național. Frumusețea arhitecturală, bogăția și varietatea colecțiilor expuse, precum și măiestria artistică a decorațiilor în lemn care împodobesc interioarele castelelor Peleș și Pelișor, conferă celor două reședințe regale caracter de unicat în Sud-Estul Europei. Acestea sunt completate de dotările tehnice care, în epocă, reprezentau ultimele cuceriri tehnologice.

Acestor atuuri li se alătură calitatea evenimentelor organizate, a publicațiilor cu caracter științific și, de asemenea, a serviciilor oferite, Muzeul Național Peleș contribuind activ la promovarea și valorificarea patrimoniului cultural național.

Mai nou, muzeul facilitează accesul vizitatorilor prin intermediul Alpha Bank Romania, care a completat soluția de plată la magazinul de bilete cu serviciul de plată online cu cardul a biletelor de acces, direct de pe site-ul peles.ro. Pe același site, se pot achiziționa acum prin plata cu cardul și cărțile editate de Muzeul Național Peleș, din secțiunea „Librărie”. Turiștii care vizitează Palatul Peleș și care au nevoie de numerar pentru cumpărături viitoare în stațiunea Sinaia au, de asemenea, acces și la un ATM Alpha Bank în cadrul muzeului.

„La începutul acestui an, Muzeul Național Peleș, prin intermediul Alpha Bank România, a început procesul de digitalizare, augmentându-și astfel, calitatea serviciilor pe care le oferă publicului său. Deschiderea și rapiditatea cu care reprezentanții Alpha Bank România au venit în întâmpinarea cerințelor muzeului, punând la dispoziția turiștilor care au trecut pragul Castelelor Peleș și Pelișor soluții complete de plată, au făcut ca experiența de vizitare să fie cât mai plăcută, aliniind astfel Muzeul Național Peleș la standarde internaționale”, spune Narcis Dorin Ion, directorul Muzeului Național Peleș.

Alpha Bank România este una dintre instituțiile financiare care a inovat sectorul bancar românesc, fiind prima bancă ce a lansat pe piața locală o aplicație care transformă un dispozitiv mobil android într-un terminal POS. Totodată, a realizat prima emisiune de obligațiuni ipotecare din România, după ce în 2001 a fost prima bancă ce a introdus în oferta sa creditele pentru locuințe.

Foto: Dreamstime